Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Tragom srodne duše

Tragom srodne duše

“Od čega god da su napravljene, njegova i moja duša su iste”, govorila je Emili tog zimskog jutra u ateljeu porodične kuće u Havortu, dok je sasvim predano pozirala pred platnom svog brata Branvela. Pogled mi se gubio po visokoj tavanici, miris jasmina je golicao maštu dok je kičica po platnu ispisivala istoriju. “Emili, zaista veruješ da srodne duše postoje?”, pitala sam je između dva gutljaja toplog čaja. Nije odgovorila, samo mi je ćušnula svoj roman u ruke.

Razgovori sa Emili bili su posebni. Uvek su ulivali nadu, iako su neretko bili puni mašte i nekog sveta poznatog samo nama koji putujemo vozom snova. Priču o kritikama njenog romana preplićemo pričom o potrazi za sopstvenim alter egom. Čini mi se ponekad, uguraće me u svoju novu knjigu i obojiti ljubavni život svetlim bojama, onako kako samo ona ume. Ipak neće, kaže, to će mi se desiti, ne mora ona o tome da piše. Kao da je znala… (iz dnevnika, januara 1847)

tumblr limjtzYhuf1qamjfao1 500 Tragom srodne duše

Od čega god da su napravljene, njegova i moja duša su iste

Postoji neko kome dugujete da budete srećni. To ste upravo vi.

Verujete da postoji, možda i ne, sigurno je samo jedno – ne možete isključiti da je upravo verovanje ključ u postojanje srodne duše – ključ do uspeha kao i jedini put kojim treba poći. Počnite time što ćete zavoleti sebe, pa dozvoliti drugima da vas zavole. Često sami sebe sputavamo, zbog nekih ubeđenja koja su nam nametnuta od vremena u kome živimo,  potiskujemo sopstvene kvalitete i ističemo mane koje možda i nisu naše, već proizvod straha od neuspeha. Kada sebe prihvatite u potpunosti osvrnite se poslednji put na vrata prošlosti. Njen ukus često ume da nas poljulja iz korena. Neophodna je hrabrost za novi prostor u sopstvenom srcu za potpuno novu ljubav, novi rizik i uvek istu nadu da je ovaj put baš taj put.

Istina je, sami upravljamo svojim emocijama i mislima, ali ne i vremenom. U vama ima snage za novi početak, a taj početak je upravo sada. Meni je pomogao razgovor sa prijateljima kada su se porazi nizali kao perle na ogrlici. Nisam želela utehu, nisam je ni dobila, tražila sam istinu i sada sam ponosna na sebe. Vreme nisam ukrotila niti ću ikada, ali ono sada radi za mene, zato što tako ja hoću. Kada nešto mnogo i snažno želite, verujte, univerzum će biti na vašoj strani. Srodnu dušu ćete prepoznati, možda neće vatromet prošetati zvezdanim nebom, ali vi ćete znati.

Oslobodite se stega iz prošlosti. Nikada više nećete upoznati ljude poput onih koji su vas povredili i zbog kojih ste se razočarali u ljubav. Ne postoje dve iste osobe na ovom svetu. Ne žude svi za bižuterijom, postoje pravi tragači za zlatom. Budite to zlato, dozvolite da vas pronađu, potpišite akt pripadanja i predaje, dobićete isto, ako ne i više.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice