Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Transformacija odnosa: Treptaj u kosmosu, ceo naš život

Transformacija odnosa: Treptaj u kosmosu, ceo naš život

Kažu da je Tesla još onomad predvideo kako će se razvijati muško ženski odnosi, odnosno, kroz kakvu transformaciju će morati da prođu. Govorio je kako će žene biti prinuđene da preuzmu uloge koje im nisu prirođene, kako će muškarci biti sve više potisnuti, nespremni za život i sve slabiji, a žene sve jače i sposobnije. Tako se muški svet pretvara u ženski, pre nego što postigne balans i dostigne novu formu transformisanih muško ženskih uloga i odnosa. Eto, događa se, baš kao što kažu da je Tesla predvideo.

Slutim da će ta nova forma biti rasterećena podele uloga. Ali da bi do toga došlo, muškarci moraju da otkriju svoju žensku stranu, što je za njih zapravo, otkrivanje slabosti. Da bi se povezali sa svojim emocijama, da bi postali intuitivni i senzitivni, oni moraju da iskuse slabost na sve načine. Za to vreme, žene moraju da dominiraju. Da preuzmu opstanak porodice i čovečanstva u svoje sposobne ruke i da budu jake.

Ženama snaga nije strana. Uvek su je imale. Samo su se držale prikrivanja te snage maskom društveno prihvatljivih uloga. Sada mogu i moraju otvoreno da se bave muškim stvarima. Da zarađuju, organizuju, naređuju, rukovode, donose odluke i sprovode ih. Manipulativnu žensku prirodu moraju da usklade sa neposrednom muškom.

Žene uče da sačuvaju hladnu glavu i da se ne prepuštaju osećanjima, kad moraju da se donesu teške odluke.

Muškarci uče da se prepuste osećanjima, da iskuse bespomoćnost kako bi otkrili izvore snage koja se zapravo hrani osećanjima. Snage da se suoče sa slabostima. Suviše dugo to uopšte nisu morali da rade, tako da će taj posao potrajati.

Transformacija odnosa Treptaj u kosmosu ceo naš život Transformacija odnosa: Treptaj u kosmosu, ceo naš život

Eto, to je otprilike ono što se dešava i zbog čega se mi žene glasno čudimo i pitamo se šta se događa sa muškarcima?

Ne događa se samo muškarcima. Događa se i nama. I dok oni baguju, mi moramo da preuzmemo. I to neće proći sutra. Ni za pet godina. Ni za deset.

Transformacija čitavog ustrojstva rodnih uloga i odnosa, proces je koji zahteva vreme. Za kosmički plan razvoja i evolucije, to je samo treptaj. Za nas, to je čitav naš život.

Gledano odozgo, cela ova planeta, smrtna i prolazna kao mi sami, već je završila svoj posao. Iz naše perspektive, to je daleka budućnost. Ona koju sigurno nećemo doživeti. I pitamo se hoće li se vreme dovoljno ubrzati, da bar deca naše dece dožive novi poredak. I nismo sigurni.

Ne znam da li je Tesla gledao još dalje i je li predvideo nešto što dolazi posle ovog što živimo sada. Ali mogu to da zamislim. Skoro da mogu da vidim i da osetim, kad sklopim oči i opustim se.

Jedino što to ni jednog momenta neće biti moj život.

Aleksina Đorđević

Editors choice