5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Treći dan filmskog festivala “Slobodna zona”

Treći dan filmskog festivala “Slobodna zona”

Filmski festival “Slobodna zona” trećeg dana obeležila su značajni filmovi “Nije ti život pjesma Havaja”, “Ponovo zajedno (deset godina nakon rata)”, “Marli”, “Ambasador” i četiri srednjoškolska filma nastala u okviru regionalnog kampa “Slobodna zona junior 2012.”

slika02 Treći dan filmskog festivala Slobodna zona

Živ razgovor povodom filmova

Otvarajući druge po redu Noćne razgovore, koji su nadahnuti filmom “Ponovo zajedno”, režisera Juna Haukelanda (Jon Haukeland), moderator Ivan Milenković nastojao je da diskusiju izmesti iz okvira svakodnevne politike i načina na koji mediji prikazuju pitanja o pregovorima i dijalogu.

Slika01 Treći dan filmskog festivala Slobodna zona

Slobodna zona u toku, pridružite se

Govoreći o tome šta stoji u osnovi razlikovanja između pregovora i dijaloga kao modela sporazumevanja, učesnik filma “Ponovo zajedno” Štajnar Brin (Steinar Bryn) isticao je da pregovori podrazumevaju “izvesnu ušančenost i predpozicioniranost onih koji u tim pregovorima učestvuju”, dok dijalog predstavlja “slobodno kretanje”, a samim tim i mogućnost napuštanja početnih pozicija.

Steinar Brin Treći dan filmskog festivala Slobodna zona

Štajnar Brin, glumac

“Ovo nisu bili pregovori, političari učestvuju u pregovorima, a mi smo učestvovali u dijalogu i na taj način pokušali bolje da razumemo situaciju u kojoj živimo, sebe i druge”, rekao je Brin.

“Morate publici da omogućite da vidi i shvati šta se nalazi iza likova. Moji junaci su pokazali da znaju ko su, a to pomaže da ih razumeju i drugi. To je lekcija ovog filma”, zaključio je režiser Jun.

Četvrtog dana festivala očekuju vas filmovi “Bosanoga (Sasvim slučajna smrt)”, “Rijaliti”, “Moje ime je Li”, “El gusto”, kao i “Blokada” kojim će biti nadahnuti treći Noćni razgovori ovogodišnje Slobodne zone.

Festival će i ove godine imati dve nagrade. Jednu u vidu otkupljivanja televizijskih prava za pobednički film i nagradu publici, odnosno autoru najbolje recenzije o filmu sa festivala.

Vidimo se u Slobodnoj zoni!

Editors choice