Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Trikovi za podizanje kože kapaka

Trikovi za podizanje kože kapaka

Sa pravim izborom šminke, podizanje kapaka više ne predstavlja nikakav problem.

Bez obzira na to da li imate problem sa jednim, ili oba opuštena kapka, uz nekoliko jednostavnih trikova, izgledaćete sjajno.

Osnova podizanja kapaka počiva na adekvatnom nanošenju šminke, ali pre početka primene naših trikova, ključno je da dobro izdefinišete svoje obrve, jer one imaju primaran udeo u efektu zatezanja kapaka.

Počnite sa dobrom podlogom

bed8 Trikovi za podizanje kože kapaka

Ako želite da šminka postigne traženi efekat i da dugo opstane na vašim očima, jako je važno da pronađete dobru podlogu za šminku, koja u potpunosti odgovara vašem tenu i teksturi kože.

Koristite tečni puder

Najbolji izbor za efekat podizanja kože kapaka je tečni puder. Ukoliko ste navikli da ga nanosite prstima, i radite to vešto, poslužite se tom tehnikom. Ipak, nanošenjem sunđerčićem za šminku ćete postići  najbolje efekte. Nanosite ga sve do obrva.

Senka za oči

Za efekat podignutih kapaka najefektnija je svetla senka za oči,koja ih vizuelno proširuje. Najvažnije je naneti je u debljem sloju na uglove očiju. Tek nakon nanošenja svetle senke, možemo krenuti senčenje tamnijom nijansom. Na samom naboru kapka, možete se poigrati i sa nekim sjajnijim nijansama senke za oči, poput srebrne ili bele.

Oblikovanje očiju

Tečni ajlajner nanesite na kornji deo očiju. Potrudite se da budete što precizniji, i napravite nešto deblju liniju, jer pretanke linije mogu uticati na to da kapci izgledaju spušteno. Za donji deo očiju najbolje je koristiti krejon verziju ajlajnera. U ovom slučaju, odlučite se za svetliju nijansu krejona, jer ona čini da oči izgledaju otvorenije.

Trepavice

mascara Trikovi za podizanje kože kapaka

Naglasite trepavice što je više moguće. Za efekat podignutih kapaka najbolje je koristiti maskaru koja povećava volumen vaših trepavica, a za još dramatičnije efekte, uvijte trepavice pre nanošenja maskare. Za neke specijalne prilike, nemojte se libiti da koristite veštačke trepavice, tako da vaše oči nikako neće proći nezapaženo.

Jasna Stanić

Editors choice