Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Tužna pesma na sto načina

Tužna pesma na sto načina

Prema istraživanju objavljenom na sajtu novina “The Daily Telegraph”, pesma grupe R.E.M. “Everybody Hurts” izglasana je za najdepresivniju pesmu svih vremena. Odmah za njom idu partibrejkeri Elton Džon (Elton John) i članovi sastava Mike + Mechanics sa numerama “Candle in the Wind” i “The Living Years”.

EH1 Tužna pesma na sto načina

"When your day is long, and the night, the night is yours alone..."

Rezultati sprovedenog istraživanja dokazuju da su muškarci skoro pa podjednako ranjivi na tekstove pesama koje se ne završavaju hepiendom. Slušajući tužnu pesmu, sedam od ukupno deset muškaraca je zaplakalo, dok je kod žena rezultat očekivano drugačiji sa “rasplakanih” devedeset odsto. Nešto više od osamdeset odsto muškaraca koji su slabi na muziku imaju između osamnaest i dvadeset četiri godine.

Na pitanje u kojim prilikama se najšešće gubi kontorola nad uticajem muzike, kao odgovor najčešće je navedena kućna atmosfera. Međutim, ispostavilo se da su za suze izazvane pesmama podjednako krivi i članovi orkestra na venčanjima. Pretpostavku da je poslednji odgovor stopostotno ženski poništiće podatak da je dvadeset odsto muškaraca reklo da su nekada na svadbi, zbog pesme, pustili suzu.

Na listi depresivnih pesama našli su se i Bitlsi sa besmrtnim hitom “Yesterday”, kao i irska pevačica Šinejd O’Konor (Sinead O’Connor) sa numerom koju je od Prinsa (Prince) dobila na poklon, “Nothing Compares 2 U”. Pesma grupe Joy Division “Love Will Tear Us Apart”, objavljena nešto malo pre samoubistva frontmena takođe se našla na listi “nesrećnih” pesama. Časopis “NME”, koji je slično novinama “The Daily Telegraph” objavio spisak pesama na istu temu, depresivnom smatra i numeru pevačice Robyn “Dancing on My Own”.

Poslušajte jednu od najlepših tužnih pesama koja, uprkos tome što ju je obradilo nebrojeno mnogo izvođača, nikada neće dosaditi i ostaviti nas ravnodušnim.


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Editors choice