Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

U čast Olimpijade u Sočiju: Najpopularniji zimski sportovi u filmovima

U čast Olimpijade u Sočiju: Najpopularniji zimski sportovi u filmovima

Ogromnu medijsku pažnju poslednjih nekoliko dana izaziva grad Soči u Rusiji koji je domaćin ovogodišnje Zimske olimpijade. Ove olimpijske igre održavaju se od 7. do 23. februara kada će biti održano 28 takmičenja u 15 sportova. Soči je izabran da bude grad domaćin Zimskih olimpijskih igara za 2014. godinu još 2007. na 119. zasedanju Međunarodnog olimpijskog komiteta u Gvatemali. Interesantno je to što Rusija, kao kraljica zime, prvi put organizuje Zimske olipmijske igre. Podsetimo se: 1980. godine Sovjetski Savez organizovao je letnje olimpijske igre u Moskvi.

U čast ovom događaju, pripremili smo za vas nekoliko najinteresantnijih filmova čije su radnje bazirane upravo na zimskim sportovima, koji su zastupljeni na olimpijskim igrama.

“Princeza na ledu” (Ice Princess) – film o devojci čiji je san da postane vrhunska klizačica, kao i o teškom putu koji mora da prođe kako bi došla do svog cilja. U filmu se govori i o sazrevanju devojčica koje su ozbiljno posvećene sportu. Ovaj film je sniman po istoimenoj knjizi Meg Kabot.

“Ledom do slave” (Blades of Glory) – U ovoj urnebesnoj komediji dva nekadašnja rivalska klizača, moraće da reše sve nesuglasice ukoliko žele da ostvare svoje sportske ambicije. S obzirom na to da su im oduzete medalje, jer su se posvađali na svetskom prvenstvu, klizači Čez Majkl Majkls i Džimi Mekelroj dobili su zabranu da se profesionalno bave klizanjem. Oni su pak otkrili rupu u sportskom pravilniku, a time i mogućnost da se takmiče zajedno u kategoriji parova, ova dvojica upornih sportista odlučni su da ostave razmirice po strani u nadi da će osvojiti dugo željene zlatne medalje.

“Hladni trkači” (Cool Runnings) – Neverovatno smešna i zanimljiva priča o bob timu Jamajke koji želi da se takmiči na olimpijskim igrama. Međutim, članovi ovog tima nisu ni svesnu u šta se upuštaju, ne znaju ništa o ovom sportu, a nisu spremni ni na izrazito hladne klimatske uslove koji će ih dočekati.

“Oštrica” – mladi hokejaš koji se penzionisao biva spojen sa uobraženom klizačicom radi zajedničkog takmičenja u klizanju u kategoriji parova na Zimskoj olimpijadi. Početna netrpeljivost između njih postepeno će prerasti u romansu. Ova romantična komedija ostaviće vas bez daha.

“Moćne patke” (The Mighty Ducks) – Arogantni advokat Gordon Bombej nikada ne gubi. No, kada mora preuzeti posao trenera i uvežbati male hokejaše koji ne znaju ni klizati, a kamoli igrati, on otkriva da postoje važnije stvari od pobeđivanja.

“Ledeni dvorci” – nakon nekoliko komedija, predstavljamo vam predivan i izuzetno dirljiv film koji prati priču o devojci po imenu Leksi koja je žarko želela da postane klizačica iako za to nije dobijala podršku od oca. Mnogo se trudila, uporno vežbala i uspela je prvo da se prijavi za takmičenje, a zatim i da pobedi na istom. Međutim, na jednoj zabavi, nezgodno je pala, povredila glavu i izgubila vid. Bila je izuzetno nesrećna, menjala je raspoloženja, u jednim trenucima je želela da se vrati klizanju, u drugim pak da odustane. Podršku joj je pružao dečko, koji se bavio hokejom, i njihova ljubav, kao i zajedničko treniranje uspeli su da vrate Leksi na led koja uprkos tome što ne može da vidi – i dalje pleni gledaoce svojim fenomenalnim pokretima na ledu.

“Čudo” (Miracle) – film koji je sniman po istinitom događaju i prati priču američkog hokejaškog tima koji na Olimpijadi osvaja zlato i pobeđuje, do tada uvek favorizovan, sovjetski tim. Interesantna priča.


Aleksandra Grujić 

Editors choice