Prethodne tekstove iz serijala “U krevetu sa…” možete pročitati ovde.

Zašto bismo poželeli da se nađemo u krevetu sa Vensentom Kaselom (Vincent Cassel), možda će se neko sada zapitati. Objektivno, nije klasičan lepotan, nije preterano zgodan, čak je pomalo i mršav, na filmu ga uglavnom gledamo u nekim psiho ulogama… Dakle, zašto je on milionima žena privlačan? Imamo nekoliko odgovora, pa proberite koji vam najbolje paše:

– Zato što kada se on pojavi na velikom platnu, polovini žena u bioskopskoj sali projure trnci kičmom, dok druga polovina mahinalno raširi noge.

– Zato što nije lep, ali zrači nekom privlačnošću koju 500 holivudskih lepotana nikada neće imati. Moja drugarica ima jednu kategoriju u koju bih mogla da ga svrstam, a to je “simpatično ružan”.

– Zato što mu svako odelo stoji kao da je šiveno na njemu. Siva je njegova boja, i ne mora da se trudi da bi privukao pažnju. Njegova harizma je sama privlači.

slika18 U krevetu sa... Vensentom Kaselom

Neodoljivi Francuz

– Zato što čak i kada tumači ubice, psihotike, frikove za kontrolu i sveukupno loše momke, mi ga gledamo i verujemo mu. A onda je u stanju da u prirodi bude potpuno druga osoba. Zato što je odličan glumac.

– Zato što bi mogao da nam priča, šapuće, uzdiše na pet svetskih jezika, uključujući i njegov maternji, francuski.

– Zato što se proslavio u filmu “Mržnja” (La Haine), da bi nakon toga nastavio “trend” prihvatanja uloga (blago rečeno) problematičnih likova od kojih je jedan specijalno okarakterisan kao previše nasilan, a to je u filmu “Doberman” (Dobermann). Ako više volite američka ostvarenja, pamtite ga sigurno iz filmova serijala “Oušn” (Ocean), zatim su tu i “Istočna obećanja” (Eastern Promises), “Pakt sa vukovima” (Le Pacte des Loups), a naravno, kako da zaboravimo neodoljivo privlačnog frika za kontrolu – baletana iz “Crnog labuda” (Black Swan).

slika26 U krevetu sa... Vensentom Kaselom

Mnoga lica Vinsenta Kasela

– Zato što je to čovek koji je smuvao Moniku Beluči (Monica Bellucci), i dovoljan joj je (da ne kažem da je zadovoljava) već skoro 13 godina.

– Zato što sa svojom prelepom ženom ima dve ćerkice, Devu (Dava) i Leoni (Léonie). A na pitanje kako izdržava u kući punoj žena, on šeretski odgovara: “Pa pazi, to mi oduvek i jeste bio plan.”

slika34 U krevetu sa... Vensentom Kaselom

Na njoj mu mnogi zavide. Ali i njoj na njemu. A oni se još drže

– Zato što mu je otac bio jedan od najpoznatijih francuskih glumaca Žan Pjer Kasel (Jean-Pierre Cassel), a on se i pored toga odvažio da uplovi u istu avanturu, i usudio se da, prema mnogima, nadmaši uspeh svoga oca. Istina, njih dvojica ne dele žanr, dok je Žan Pjer više voleo komedije, Vinsenta češće gledamo u trilerima. Kao mlađi je bio buntovnik, i stalno se svađao sa ocem jer nije želeo da liči na njega, ali kaže da sada shvata da ne možete pobeći od onoga što ste, a poređenja i pitanja više mu ne smetaju.

– Zato što zna razliku između afteršejva i kolonjske vode.

– Zato što se ne boji da snima filmove sa svojom ženom, Monikom. Zato što se i dalje ne kaju i ne izvinjavaju zbog devetominutne scene silovanja iz filma “Nepovratno” (Irreversible).

slika44 U krevetu sa... Vensentom Kaselom

One does not simply look this good

– Zato što kaže da smatra da likovi koje igra na velikom platnu nisu tzv. loši momci, nego da su jednostavno bliži onome što viđamo u životu. “Mislim da ti likovi koje vi nazivate lošim momcima nikada nisu u potpunosti loši. Mislim da su oni nešto jako slično onome što mi nazivamo realnost: ljudi se ponašaju kao da su fini i dobri, ali niko zaista nije dobar. Svi moramo da nađemo način da tu našu stranu izbalansiramo sa svojim mračnim delom. A kako to uspemo da izvedemo jeste ono što je meni interesantno.”

– Zato što je jako temperamentan i ume burno da reaguje. A to što sada ima decu nije ga mnogo promenilo. Kaže da je samo naučio kako da se nosi sa određenim stvarima i kako da se prilagođava ćerkama u nekim situacijama, ali ne misli da roditeljstvo može da promeni ono što neko jeste.

slika5jpg U krevetu sa... Vensentom Kaselom

Oh, Gospode, pa on i pleše

– Zato što se do 18. godine bavio baletom, a u 17. je upisao cirkusku školu. Kapoeru i danas praktikuje, a tu svoju ljubav demonstrirao je i na velikom platnu u filmu “Oušnovih 12” (Ocean’s Twelve).

– Zato što za najbolje filmove smatra ostvarenja italijanskih režisera Felinija (Fellini), Bertolučija (Bertolucci), Roselinija (Rossellini) i ostalih iz tog perioda.

– Zato što često radije bira da radi sa mladim, neafirmisanim režiserima nego sa poznatim imenima.

– Zato što je, i pored ozbiljnog imidža koji gaji, pozajmljivao glas u crtaćima “Ledeno doba” (Ice Age) i “Šrek” (Shrek).

slika63 U krevetu sa... Vensentom Kaselom

Da li je nekome nešto nejasno?


Milica Radović je uvek u manjku sa vremenom, novcem i strpljenjem. Voli da sa prijateljima sedne na po čašicu razgovora, da zaigra i da se smeje. Nema vremena za gubljenje, ni živaca za kukavice. Baby face, višak energije i manjak kilograma koristi kao prednosti, a vama poručuje : “Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti?”

Editors choice