5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

U par koraka do zdravog života

U par koraka do zdravog života

Kao što već i sami znate, zdrav život nije samo jedna instanca vašeg svakodnevnog rasporeda. Tu su fitnes, ishrana, spavanje, socijalizacija, itd. Međutim, da biste postigli velike rezultate morate da krenete malim koracima, a mi predlažemo da krenete od ishrane. Pogledajte naših pet predloga za sređivanje načina života preko ishrane:

1. Vodi računa

Ako beležite sve što jedete u svoj dnevnik hrane, možete pomoći sebi da imate jasnu sliku o tome koliko hrane zapravo unesete u toku dana, a to će vam pomoći da pravite zdravije izbore na duže staze. Beleženje svega što vam pređe preko usana može delovati naporno i glupo, uostalom – ko još pa ima vremena za tako nešto? Ali, to zaista može biti ključ do čistijeg i zdravijeg načina života. Kada pogledate šta ste sve pojeli u toku dana, uvidećete da li jedete iz gladi ili dosade. Dakle, investirajte u maleni dnevnik hrane i počnite da piskarate!

2. Jedite doručak

Da, da, da, u svakom od prethodnih članaka smo ovo pomenuli i pominjemo opet – zdrav doručak je ključ. Ako unesete u sebe zdrave stvari, nećete imati potrebu za nezdravim kasnije. Istraživanja u UK pokazuju da oni koji preskaču doručak imaju jaču potrebu za masnom, nezdravom hranom kasnije – i jedu je više. Gledajte da dan počnete nečim ukusnim što će vas zasititi. Probajte, recimo, tost sa kajganom ili žitarice sa nečim koštuničavim.

3. Pokrenite imunitet

Svo voće u boji, kao i povrće – naročito pomorandže, paradajz – puno je hranljivih materija koje će vam pomoći da pokrenete i sačuvate imunitet. Napravite sebi obrok u duginim bojama, ubacite malo paprika, paradajza i skuvajte ili izdinstajte malo šargarepe ili nečeg zelenog uz to. Ne može jednostavnije!

Pročitaj tekst – Sedam zdravih namirnica koje poznate ličnosti jedu za doručak (2. deo)

1s2 U par koraka do zdravog života

Ne opterećujte se brojanjem kalorija, nego se usredsredite na tip namirnica koje unosite

4. Ne gladujte

Šta god radili, ne gladujte! Uzimanje hrane na svaka tri sata pomaže vašem nivou šećera u krvi da ostane na dobrom nivou i da ne taloži masti, pa gledajte da pametno grickate tokom dana. Držite zdrave grickalice uz sebe, poput svežih koštuničavih stvari ili svežeg voća, kako biste imali nešto da gricnete, ali nemojte žvakati ceo dan! Gledajte da se držite dve užine u toku dana.

5. Prestanite da brojite kalorije

Brojite kalorije da biste gubili na težini? Prekinite! Brojanje vrednosti kalorija i svakog zalogaja ne samo da je nezanimljiv i naporan zadatak nego su izgledi veći da ćete napraviti neke nezdrave izbore – kao što je biranje opcija sa manjim brojem kalorija, koje su često pune veštačkih šećera. Gledajte da jedete složene ugljene hidrate, dobre masti i proteine, sa dosta povrća i voća.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice