1/3

Izbori za lepotu imaju za svakoga različito značenje, jer svako od nas ovaj događaj posmatra na drugačiji način. Dok je jednima izbor za mis neke zemlje, grada ili celog univerzuma puko traženje lepotice koja će svojim licem da predstavlja ono odakle dolazi, drugi u njemu vide traženje posebno osobe koja zrači snažnom energijom i harizmom, velikom pozitivnošću, a ima i onih trećih, možda najpravičnijih, koji na sve to gledaju kao na takmičenje lepote koje obuhvata lepu spoljašnjost u spoju sa harizmom i pozitivnom energijom, obrazovanjem, željom za učenjem, radoznalošću i još mnogo kvaliteta i vrlina koje svaka od tih devojaka koje prošetaju pistom moraju da pokažu i dokažu.

S druge strane, ovakvi izbori i takmičenja uvek su izazovi za brojne modne dizajnere, frizere i makeup umetnike, budući da kroz samo jednu reviju prikažu svoj rad i svoj talenat celom svetu. A oni koji gledaju, uživaju u savršenim haljinama, raznim kostimima, ali i bikini “momentima” koji su uvek obavezni deo svakog izbora. Ovogodišnji izbor za mis univerzuma prošao je baš u znaku bikinija, jer je istorija promenjena, pa je dozvoljeno jednoj kandidatkinji da se umesto u oskudnom bikiniju, pojavi u kaftanu, a sve zbog svojih verskih ubeđenja i načina na koji je vaspitana, a reakcije i  sve ono šta je izazvala svojim postupkom pokazali su jednu veliku istinu koja stoji iza samog takmičenja.

It takes bravery, emotional resilience and most importantly surrounding yourself with strong minded people who are prepared to make great sacrifices to welcome permanent and positive change. I may not be able to unwrite a moment in my life but I know a moment will never define me. I will always rise above your expectations and pushed past your limitations. You are what you say you are, and your imaginations can be your worst enemy unless you overcome your fears. Be careful of what you think of others because it's a reflection of what you are. Work at being a better person, and one day we can welcome a better World. This moment has proved that I am capable of almost anything I set my mind to and limitations is a status waiting to be changed. I thank everyone who stood beside me and believed in my vision. 🙏🙌❤😘😙😘😍🙆😊💓 ___ #missuniverse #mugb2017 #missuniversegb #fear #migrant #refugee #positive #change #love #modelling #friends #family #girls #pageant #empowerment #inspiration #inspire #aspire #history #munajama #caftan #kaftan #stage #london #dubai #love #indonesia #malaysia @missuniversegb Photographer @leedarephotography

A post shared by MUNA JAMA (@ms_munajama) on

Editors choice