Ovo nisu klasične knedle. Zapravo, ovo je vrsta kolača koji se kao takav ceo stavi u rernu i peče. Zasigurno je jednostavnije i brže napraviti ovakvu poslasticu.

Sastojci:

– 3 jaja

– 3 kašike kristal šećera

– 1 vanilin šećer

– do 3 kašike brašna

– 3 kašike maslaca

– 5 kašika džema po izboru

– šećer u prahu

Priprema:

Dobro ugrejte rernu. Veću keramičku posudu premažite prvo puterom, pa potom džemom. Ne morate stavljati mnogo džema, dovoljno je da napravite mali, ali primetan sloj. Sa druge strane, u manjoj posudi pomešajte žumanca i brašno, dobro promešajte, pa potom dodajte prethodno umućena belanca. Opet dobro izmešajte. Celu smesu prelijte preko putera i džema i stavite u rernu na 200 stepeni na 10 minuta. Kada su knedle kuvane primetićete lepu, zlatnu boju gornjeg sloja. Za kraj, taj sloj pospite prah šećerom. Uživajte.

Prijatno!

Ukusne poslastice Knedle na tanjiru Ukusne poslastice: Salzburške knedle

Ukusne i kad se ohlade

Izvor originalnog teksta i fotografija: kulinarika.net

Prethodne tekstove iz ovog serijala možete pročitati ovde.


Bojana Andrić je večiti zaljubljenik u knjige Nore Roberts i Paula Koelja. Voli da voli, bez ograničenja i predrasuda. Dan joj nije potpun bez taktova dobre pesme, osmeha najdražih, jagoda, sladoleda, sladoleda sa jagodama, popodnevne dremke, maženja, češkanja. Odbijaju je ljudska glupost, ograničenost i lenjost. Omiljena, do skoro usvojena parola: “Mene ne zanima šta vi mislite o meni, jer ja o vama ne razmišljam uopšte” (Coco Chanel).

 

Editors choice