01. 2 Cellos Uloga za violončelo u seriji Glee

Grupa 2Cellos 2011. godine izdala je svoj prvi album na kojem su talentovani muzičari obradili, između ostalog, dve pesme Majkla Džeksona: "Human Nature" i "Smooth Criminal"

Luka Šulić i Stjepan Hauser, hrvatski duo 2Cellos , majstori su instrumenta takozvane “dvaput veće violine” iliti violončela. Obrada koja ih je dovela do saradnje sa Eltonom Džonom (Elton John), kao i albuma u izdanju diskografske kuće “Sony Masterworks”, otvorila im je i vrata šou-biznisa. Scena popularne muzičke serije “Glee” 31. januara biće rezervisana za mlade muzičare i njihovo najpoznatije delo, obradu pesme “Smooth Criminal”. Epizoda posvećena životnom delu Majkla Džeksona (Michael Jackson) biće ujedno i prva prilika da ovaj televizijski hit ugosti izvođače instrumentalne muzike.

Spot za pesmu “Smooth Criminal” u izvođenju violončelista možete pogledati ovde:


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Editors choice