Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Ilustrovani vodič kroz besmrtne sobne biljke

Ilustrovani vodič kroz besmrtne sobne biljke

1/3

Istina je da je pored svih obaveza koje imamo veoma teško brinuti čak i o sebi a kamoli o drugom živom biću, recimo biljkama, ali gajiti ih i održavati zaista može da bude neverovatno korisno i lepo. Zapravo, nedavna istraživanja su potvrdila da su benefiti čuvanja kućnih biljaka zapanjujući– od toga da pročišćuju vazduh pa dišemo bolje i udišemo kvalitetniji vazduh do toga da pomažu boostovanju našeg pamćenja. Ipak, mrtve biljke, osušene i uvele ne čine da se iko oseća dobro. U to ime predstavljamo ti zelenilo koje je teško ili gotovo nemoguće uništiti, i koje je prilično lako za održavanje– od kojih će svaka tvom životu dati malu, tihu dnevnu svrhu i rutinu, dok će ujedno ulepšati i razvadriti tvoj životni prostor. Lepo je brinuti o nečemu, i gledati kako raste i razvija se tako da, baci pogled na ovaj vodič i predivne ilustracije Maiae (koja van biljaka ima i druge genijalne radove, možeš ih videti na njenom instagram profilu.)

Aloja

Mnogo ljudi je upoznato sa alojom zbog njene upotrebe u kozmetičkoj industriji budući da je veoma pogodna za negu kože, ili kao nešto što mackamo kada izgorimo na letovanju, ili kao bezukusni napitak pun vitamina. Ali, aloja je takođe i zgodna i pogodna, fotogenična biljčica koju možeš gajiti. Ako nemaš baš nekog baštovanskog talenta a izgaraš da budeš baštovanka koja gaji nešto što zapravo ima i svrhu, ovo je tvoja biljka. S obzirom na to da je iz porodice kaktusa, zahteva minimum pažnje. Dodatni bonus je i to što ako izgleda kao da umire, možeš da skineš te suvlje listiće i ono malo gela što možeš da iscediš iskoristiš da namackaš na kožu na primer.

Šta joj je potrebno: Puno svetla, i zalivanje kad god je zemlja suva. (nemoj da zaboraviš da su joj neophodne i rupe na saksiji za drenažu). 

aloe 1511908510 Ilustrovani vodič kroz besmrtne sobne biljke

Editors choice