5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Umesto botoksa – joga za lice?

Umesto botoksa – joga za lice?

1/3

Kožu lica svakako treba negovati i hidrirati dobrim kremamama i maskama, ali, nije koža ta koja se opušta i pravi bore. Odnosno, ona to ne čini nezavisno od mišića lica. Mišići sa godinama gube tonus i spuštaju se, a sa njima i koža, dajući nam onaj izgled kornjače, zbog koga izgledamo i stariji nego što jesmo. Žene se često odlučuju na intervenciju kod plastičnog hirurga, ali to nije trajno rešenje, jer plastika zateže samo kožu. Ono što vam treba jeste aktiviranje mišića lica – vežbanje lica ima isti efekat na mišiće lica, kao što vežbanje u teretani (i vežbanje joge) ima učinak na telo. Plastičnim hirurzima se ne sviđa što postoji nešto što deluje bolje od skalpela – za one koje ne mrzi da istrajno vežbaju. Dva meseca svakodneve joge za lice (a preporučuje se i joga za telo, barem dva puta nedeljno) daće fantastične rezultate. Evo opisa jednostavnih vežbi:

Protiv horizontalnih bora na čelu

Vrhove prstiju obe ruke stavite na vrh čela, odmah ispod linije kose. Zatim opustite mišiće lica i prstima lagano naizmenično podižete i puštate čelo (gurate prstima na gore i puštate kožu čela da se vrati . Vežbu treba ponoviti desetak puta.

Protiv vertikalnih bora između obrva

Kažiprstima obe ruke pritisnete sredinu svake obrve, a onda pokušavate da se namrštite, dok istovremeno kažiprstima vučete obrve na spolja (ka slepoočnicama). Na ovaj način stvarate otpor mišića čela, jer vučenje obrva ne dozvoljava mrštenje. Ponovite desetak puta.

Bank holiday feels… ✨✨✨ #PartyFace #24Karat #Gold #EndOfSummer

A post shared by FaceGym (@face_gym) on

Editors choice