Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Umetnička saradnja Beograda i Sarajeva

Umetnička saradnja Beograda i Sarajeva

Interesantna vest u oblasti kulture: na festivalu “Sarajevska zima” 2012. u Kamernom teatru 55 u Sarajevu biće, u saradnji sa udruženjem umetnika “Bellarte”, premijerno izvedena dramska predstava inspirisana delom Antoana de Sent-Egziperija (Antoine de Saint-Exupéry)“Povratak Malog Princa” – po tekstu, režiji i u izvedbi dve mlade glumice iz Beograda – Mine Manojlović i Aleksandre Ćosić, kao i muzičko-plesni performans “Pričaj mi o zalasku…” udruženja umetnika “Bellarte” iz Sarajeva.

Naime, reč je o ponovnom dolasku Malog Princa na Zemlju i njegovom razočaranju prizorom naše planete – otuđenosti ljudi, odsustvom pravih vrednosti i podrazumevanjem života.

“Pričaj mi o zalasku…” je performans u kom je ostvarena saradnja između četiri različita udruženja umetničkih profila. Inspirisan je poezijom sarajevskog neafirmisanog pesnika Džemala Agovića i tradicionalne makedonske pesme “Zajdi, Zajdi…”. Reč je o međuljudskim odnosima u različitim okolnostima.

Ceo performans je, zapravo, eksperiment mladih umetnika koji na dramatičan, a istovremeno i satiričan način pokazuju odnose ljudi u današnje vreme – netolerantnost, prisnost, usamljenost, ali ipak uz postojanje čežnje i ljubavi. Ceo muzički aranžman uradio je muzički sastav “Concept Chelia”.

Učestvuju: Mina Manojlović, Aleksandra Ćosić, Aida Čorbadžić, Jasmin Bašić, Anel Selimović, Alma Aganspahić, Jovana Milosavljević, Boris Vidaković, Nadža Pušilo, Concept Chelia.
Narator je Ajdin Čolić.

Editors choice