Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Upoznaj moje roditelje

Upoznaj moje roditelje

Uvek dođe taj trenutak. Kad se sa nekim viđate, ne možete večito obilaziti kafiće i mračne budžake, seksati se u kolima i držati vezu van realnosti svakodnevice. Ne možete ni nekoga zauvek kriti pod ćebetom i švercovati ga do kupatila, dosadiće vam ili će vas provaliti.

Bolje da vam dosadi pre nego što vas provale.

Onda lepo prođete kroz tu neprijatnost i postanete legitiman momak ili devojka, čim vas mama i tata overe. Mada, mame su tu najbitinije.

Uostalom, majke više vole da znaju gde im je i sa kim dete, nego da se brinu i da ne spavaju, čekajući da čuju ključ u bravi i pitajući se da li ju je taj tip dopratio ili je morala sama u ovo doba noći.

Njena mama će se složiti da ona prespava kod njega, ako je on suviše daleko da bi je ispratio, bolje da dete dođe kući sutradan, pre mraka, nego da noću ide samo (dobro, dete možda ima tri banke, ali mame su to), ukoliko njegova mama nema ništa protiv.

A njegova mama neće imati ništa protiv, samo će hteti da zna da li njena majka to odobrava (u slučajevima kad su deca ipak mlađa od tri banke).

Pa će tako mame postati prijateljice na Facebooku, za svaki slučaj, da mogu da iskomuniciraju nešto što deca možda nisu baš razjasnila.

Parovi mrze sve to. Ne vole što se roditelji brinu, jer ta ih briga drži u poziciji deteta, iako su možda odavno prerasli tinejdžerski uzrast. Ne vole što roditelji uošte imaju uvid u njihovu privatnost i intimu, a imaju, jer obično žive sa njima, možda i trajno bez mogućnosti za odvajanje.

Laipni lugta gimenite f1069 Upoznaj moje roditelje

Uvek dođe i taj trenutak...

Porodične kuće, uobičajene u našoj kulturi, obično drže sinove uz majke onim racionalnim i neistinitim stavom – to smo zidali za tebe, imaš ceo sprat svoj, nećemo mi ništa da ti smetamo.

A onda sin sa sprata redovno jede kod mame, a ona se redovno penje da mu održava sprat.

Ma ne možete izbeći roditelje tokom zabavljanja, osim ako zaista niste potpuno samostalni i fizički odvojeni od roditelja i to brojnim kilometrima, a ne stepeništem koje vodi na sprat.

I opet, doći će taj trenutak, ako dugo ostanete zajedno ili rešite da se uzmete. Neće mame večito trpeti da ne upoznaju zeta ili snaju i ne dobiju priliku da iznesu svoje ničim izazvano mišljenje od koga se strepi. Upoznajte roditelje što pre, ako već ne možete da ih izbegnete. To je, uostalom, način da ih vaspitate.

To je moja devojka, ona će provesti vikend kod mene. Da, njena mama se slaže. Najviše što rizikujete je da mami vaša devojka bude baš slatka i draga i da poželi da je bolje upozna, za šta će mama naći načina, budite sigurni. Ili da joj lakne kad za mesec dana dovedete neku drugu devojku na vikend. Kad shvati da nećete odmah da se oženite, samo zato što ste počeli da dovodite devojke.

Ako ste momak koji upoznaje njenu mamu, dobro gledajte i slušajte šta mama govori. Mama je njeno ogledalo, pa čak i kad je odraz vrlo suptilan i neznatan – on dolazi iz dubine. Ako je mama filozof, domaćica, glumica ne znači da nije totalna malograđanka kad je u pitanju dobrobit njene kćeri. A to verovatno znači da ovu solidnu vrlinu nosi u sebi i vaša devojka i da će je nekad ispoljiti.

Možda u odnosu na momka sopstvene ćerke.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice