Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Vreme praznika je vreme radosti, sreće, intenzivnih emocija, a svakako i vreme darivanja dragih osoba. Svaki mali znak pažnje izazvaće osmeh zadovoljstva. I uživajte u tome. Uživajte u darivanju, tom osećaju da ste nekog nasmejali i učinili da se tog dana oseća posebno. Baš iz tog razloga, podeliću sa vama ideju koju svako može da realizuje. Potrebna je samo volja i malo slobodnog vremena.

Novogodišnja čestitka je uvek savršen poklon, naročito ako ste daleko i praznike ne provodite sa svojim najmilijima. A i ako ste tu, delite ulicu, sprat, sobu… I tada je odličan način da nekog obradujete, posebno zato što je vaših ruku delo. Često pravim čestitke za praznike, rođendane i ostale bitne datume. Ne oduzima mnogo vremena i to je moj način da pokažem koliko se radujem zajedno sa dragim mi osobama. Najmlađi se uvek najviše obraduju.

Zato zavrnite rukave, pa da počnemo. Za svaku čestitku prvo što vam je potrebno jeste hamer u više boja, jedna osnovna za samu čestitku, a ostale boje za ukrase. Pored isečenih oblika od hamera, ovde imamo i filc, ukrasne trake, sekač papira u obliku pahulje, šljokice, malo vate i plastične oči. Motiv čestitke će nam biti mala, slatka, buljava sova, pošto su i prošle, a i ove godine, i dalje popularne na mnogim ukrasima.

Hameri Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Pripremite ono što vam je potrebno za novogodišnju čestitku

Zalepite sovici oči od papira, pa zatim unutra, negde u sredini, zalepite i plastične oči. Ja sam naišla na ove plastične okice, pa im nisam mogla odoleti, ali vi možete slobodno iskoristiti beli papir i nacrtati crnu tačku unutra ili opet zalepiti manje crne krugove na veće bele. Što se tiče očiju od papira, nisam imala šestar, pa sam se poslužila čepom od flaše, koji sam opcrtala i dobila oblik kruga. Dobićete isti efekat.

Primer Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Telo sove možete napraviti u bilo kojoj boji, još je i zanimljivije kada je u nekoj jarkoj

Nakon očiju, zalepite joj i nosić u obliku trougla i od satenske trake napravite šal. Ja sam našla ove novogodišnje trakice, ali možete iskoristiti bilo koje, u boji koju želite. I ne mora biti satenska, može i obična, a i washi traka. Na kapicu zalepite malo vate i sovica je gotova.

Sova Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Mala, slatka, buljava sova

Ovog puta odlučila sam se da napravim jednostavnu jelku u obliku trougla, da ne bi mnogo skretala pažnju sa sove. Preko papira zalepila sam zeleni filc i onda nastavila da ukrašavam. Šljokice su uvek prisutne, ali i čipka mi se učinila kao vrlo interesantan detalj. Njom sam ukrašavala i svoje ukrase i promelia im prošlogodišnji izgled.

Jelka Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Detalji kojima ćemo ukrasiti jelku

Za ukrasnu kuglu izabrala sam hamer u crvenoj boji, vrlo malo ukrasne trake i po koju pahulju. Pahulju zalepite na kuglu, a kuglu i traku na samu čestitku.

Kugla Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Ukrasna kugla kao još jedan detalj

Da bi čestitka izgledala kao 3D, jelku i sovicu zalepite na neki papir ili stiropor, koji će dati efekat udaljenosti od kugle i ostalih ukrasa. Ja sam ovde iskoristila neki rebrasti papir, koji sam našla u pakovanju nekog keksa i sačuvala znajući da će mi poslužuti. Ako stavljate stiropor, neka bude malo deblji ili od čvršćeg materijala jer lepak hoće da nagrize i da ga istopi.

3D Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Papir koji čini da čestitka izgleda kao da ima tri dimenzije

Kuglu lepite direktno na hamer, zatim lepite jelku i sovu pored. Još koja pahulja da upotpuni praznine i da da pravi zimski duh celoj priči.

Gotova Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Čestitka je gotova

Ostaje vam samo da napišete lepe i iskrene želje. Drage i osobe vredne truda će to svakako umeti da cene.

Srećno i javite nam utiske!

Na jelci Uradi sama: Novogodišnja čestitka

Može da se iskoristi i kao ukras ispod ili na samoj jelci


Zorana Cvetković – brbljiva devojčica u duši satkanoj od suprotnosti- rođena u minut do dvanaest poslednjeg dana u godini a užasava je stav „završiću to kasnije“. Plaši se visine a neostvarena želja joj je skok padobranom. Zimsko dete koje obožava sunce i vrelinu. Ne želi da odraste. Slatkiši, lepo pisana reč, ljubav i moda- tako malo za sreću treba.

Editors choice