Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Usain Bolt: Otkrivamo kako vežba najbrži čovek na svetu (1. deo)

Usain Bolt: Otkrivamo kako vežba najbrži čovek na svetu (1. deo)

Pored toga što osvaja zlatne medalje i ruši rekorde u brzini, ovaj sprinter je ponosni vlasnik jednog od najsavršenijih tela na planeti. Iako protiv njega nikada nećete odneti pobedu na stazi, možete preuzeti njegov recept fitnesa i ishrane.

Ponosni vlasnik jednog od najsavršenije oblikovanih tela na planeti, i trostruki šampion u kratkim trkama, priznaje i da mu teško pada da svako jutro odvuče u teretanu svoje dva metra visoko i skoro sto kilograma teško telo. “Imam zakazan trening u teretani u 10 ujutro, ali obično u to vreme ja ustajem iz kreveta”, kaže Jusein Bolt (Usain Bolt), šestostruki zlatni šampion na Olimpijadi, koji se kao tinejdžer bavio kriketom i bila mu je potrebna pomoć velikog tima trenera, kako bi prešao u svet sporta trčanja. Pa kako to da je pretekao svaku konkurenciju i to čini bez prevelikog truda? Tako što je dao sve od sebe i konstantno podizao lestvicu izdržljivosti.

Većina Boltovih suparnika su niži (što je često preduslov za sprintere) i imaju tu prednost da energično započnu trku, ali takođe prave i nestvarno dugačke korake koji su odlično oružje prilikom preticanja. Dok je većini vrhunskih trkača potrebno oko 45 koraka da pređu razdaljinu od sto metara, Boltu je potrebno samo oko 40. Da bi održao ovakav tempo, dvadesetšestogodišnji Jamajčanin, ipak, posećuje teretanu gde radi devedesetominutne vežbe, koje su usmerene ka povećanju sportske efikasnosti i koje održavaju njegov besprekorni izgled. “Radim dosta vežbi koje ciljaju na mišiće butina i nogu”, kaže on, “trudim se da ne dobijem preterano na mišićnoj masi.” Veći deo tog treninga je ciljno usmeren. “Moji leđni mišići su nešto slabiji”, objašnjava, pozivajući se na skoliozu koja ga muči od detinjstva. Ako ne poštuje zadatu rutinu vežbi za leđa i svakodnevni trening, moraće da trpi malo više od neprijatnog bola. Nakon što je trke na 100 i 200 metara završio na drugom mestu na kvalifikacijama za Olimpijadu, priznao je: “Izostao sam sa par rutinskih treninga i nisam ispoštovao propisane vežbe za leđa.”

slika usain bolt Usain Bolt: Otkrivamo kako vežba najbrži čovek na svetu (1. deo)

“Sve to radim zbog devojaka.” – kaže Bolt

Njegov rigorozni trening je usmeren ka stvaranju sportske spremnosti, koja mora da ostvari brzinu od najmanje oko 43 kilometra po času. Pa šta njega pokreće? “Ja ne želim da stignem na finiš drugi”, poručuje Bolt, pre nego što prizna još nekoliko drugih motivatora. “Dok sam u teretani, mislim na devojke, odlasku na plažu i tome kako ću izgledati sjajno. Sve to radim zbog devojaka.”


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice