1/3

Da li i tebe muči to što čim se ofarbaš boja za svega par dana izbledi, spere se i tvoja kosa izgleda kao da je ponovo spremna za farbanje? Naravno, nikako ne treba kosu farbati česće od jednom mesečno zbog toga što će se brzinom svetlosti osušiti, krajevi će se doslovno uništiti i rascvetati, a kosa će početi da se mrsi celom dužinom i da opada.  Istina je da pri izboru farbe za kosu ključnu ulogu igra i cena, a da ne bi bankrotirala i plaćala frizerske usluge koje nisu baš pristupačne svima mi ti otkrivamo trikove kako da boji za kosu produžiš životni vek, odnosno da ti ona duže traje nakon što se ofarbaš. Evo i kako.

Izbegavaj svakodnevno pranje kose

To naravno ne znači da treba da ideš ulicom sa masnom kosom, ali probaj da kosu pereš bar tri puta nedeljno, a da prilikom pranja ne trljaš previše kosu, pogotovo teme. Ako ti se kosa previše masti, onda koristi koristite šampone za suvo pranje. Da bi farba potrajala što duže, odličan izbor je i blagi šampon koji ne sadrži sulfate.

Ne peri kosu vrelom vodom

Vruća voda isušuje kosu na temenu, a u isto vreme čini i da boja izbledi. Najbolje bi bilo da osu pereš hladnom vodom, ali ako ne možeš da izdržiš bolja je i mlaka od vruće vode.

Editors choice