Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Vaginalni orgazam i kako doći do njega

Vaginalni orgazam i kako doći do njega

1/3

Veliki procenat žena suočava se tokom seksa sa frustrirajućim osećajem da im orgazam izmiče i da je seks naporna trka sa partnerom, u kojoj će ostati uskraćene, ako ne stignu prve. Saznanje da seksualno uživanje dolazi iz glave i da treba da se opuste, najčešće samo doprinosi frustraciji, jer, pokušavajući da postignu opuštenost i predaju se osećaju, doživljavaju jedino dodatni pritisak da ispune zadatak.

Da bi mogle da se opustimo i prepustimo uživanju, treba da naučimo kako da ga dostignemo, da do tančina upoznamo svoje telesne reakcije, anatomske osobenosti i seksualne sklonosti. Dakle, na direktnom putu broj jedan treba da upoznamo sebe.

Upoznaj svoje telo i reakcije

Sama i sa partnerom, baci se na istraživanje. Ako primenjuješ klitoralnu masturbaciju, počni da istražuješ vaginalnu. Upotrebi vibrator, ili prste svog partnera, čije su ruke svakako u zgodnijem položaju za ovu stimulaciju, nego tvoje. Treba da pronađeš gde je najosetljivije mesto u tvojoj vagini, odnosno, pod kojim uglom, koliko duboko i koliko brzo ga treba stimulisati. Možda ti odgovara plitka i brza stimulacija, do nekog momenta, kada ti treba duboka i žestoka, ali manje brza. Nauči sve o tome, a sve što naučiš, moraćeš da prilagodiš tokom penetracije – zbog zahteva anatomije.

vaginalni orgazam Vaginalni orgazam i kako doći do njega

Editors choice