Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Valentino: Za stolom imperatora

Valentino: Za stolom imperatora

Veliki modni kreator Valentino Garavani, već decenijama je, kako na poslovnom, tako i na privatnom planu, reprezent neverovatnog stila, istančanog ukusa i glamura.

Nedavno je ovaj veliki čovek napisao i novu knjigu, pod nazivom “Valentino: At the Emperor’s Table”, koja opisuje jedan poseban aspekt njegovog života. Naime, ovaj modni umetnik, pored svih svojih sposobnosti, već decenijama priređuje neke od najglamuroznijih svetskih obeda.

81I75lw1oXL Valentino: Za stolom imperatora

Večere u trpezarijama njegovih luksuznih vila u Londonu, Njujorku i Parizu, ili na njegovoj jahti su tokom protekle 4 decenije okupile neke od najvećih svetskih zvezda, a sve su bile toliko glamurozne, da bacaju u senku brojne događaje sa crvenim tepihom.

6.nocrop.w1800.h1330.2x Valentino: Za stolom imperatora 2.nocrop.w1800.h1330.2x Valentino: Za stolom imperatora 1.nocrop.w1800.h1330.2x Valentino: Za stolom imperatora

U svojoj knjizi, Valentino odaje svoje kulinarske tajne, ali i tajne aranžiranja stola i odaja za ove posebne prilike. U svom delu, koje je napisao u saradnji sa nekadašnjim urednikom magazina “Vogue”, Andre Leonom Telijem,  Valentino je prikazao i fotografije svojih luksuznih večera i poznatih ličnosti i elite koju je imao čast da ugosti.

9.nocrop.w1800.h1330.2x Valentino: Za stolom imperatora 8.nocrop.w1800.h1330.2x Valentino: Za stolom imperatora

Sveće su obavezan element svake večere kod Valentina. Za večeru od desetoro ljudi, on preporučuje bar četiri sveće. Pored toga, veliku važnost pridaje aranžiranju stola, i u te svrhe koristi različite figure.

10.nocrop.w1800.h1330.2x Valentino: Za stolom imperatora 4.nocrop.w1800.h1330.2x Valentino: Za stolom imperatora 5.nocrop.w1800.h1330.2x Valentino: Za stolom imperatora

Tanjiri su po njemu jako važan element svečanog obeda. Gost ni u jednom trenutku ne sme da ostane bez tanjira pred sobom. Čak i kada se menjaju faze obroka, tanjiri se moraju momentalno postaviti.

7.nocrop.w1800.h1330.2x Valentino: Za stolom imperatora

Dok se knjiga ne pojavi na našem tržištu, nadamo se da ćete uživati u ovim fotografijama, ali i da će vas Valentinovi saveti nadahnuti kako da oduševite svoje goste.

Jasna Stanić

Editors choice