Vaš omiljeni DJ dolazi u Beograd?

Vaš omiljeni DJ dolazi u Beograd?

Nažalost, Beograd nije preterano poznat po dovođenju velikih house i trance DJ-eva. Situacija se popravlja, tako da smo ove zimske sezone imali prilike da čujemo poznate DJ-eve iz “underground” sveta u Dobračinoj ulici: Mejsio Pleks (Maceo Plex), Di Džej Rolando (DJ Rolando), Oksia (Oxia), kao i nešto više “crossover” zvuka u Karađorđevoj ulici: Arno Kost (Arno Cost), Norman Dorej (Norman Doray), Sander van Dorn (Sander van Doorn). Međutim što se velikih žurki tiče, izgleda da Beograd bije neki maler – najsvežiji primer je otkazivanje Armin van Burenovog (Armin van Buuren) nastupa u Beogradskoj Areni.

Prvi primer je nastup zvanično najboljeg DJ-a 2011. godine, Dejvida Gete (David Guetta), koji je prvobitno “pomeren”, a kasnije u potpunosti otkazan, kada se montažna bina postavljena na Kalemegdanu urušila. Srećom, nije bilo težih povreda.

slika 134 Vaš omiljeni DJ dolazi u Beograd?

Navodno je kriv jeftini kineski aluminijum

Drugi primer je prvi Sensation u Beogradu, kada je jedan od headlinera, Fed le Grand (Fedde le Grand), otkazao nastup par sati pre otvaranja kapija. Navodno je njegovom dobrom drugaru umrla majka, pa iz saosećanja nije otputovao u Beograd, što ga nije baš sprečilo da već sutradan nastupi negde drugde, ali to i nije toliko važno.

I najsvežiji, već pomenuti primer, otkazivanje jubilarnog 550. po redu “A State of Trance” nastupa jednog od najpopularnijih trens DJ-eva, Armina van Burena. Događaj je najavljivan na velika zvona, reklame su se vrtele na televizijskim kanalima, međutim žurka je otkazana iz neobjavljenih razloga, mada sve ukazuje da je očajna prodaja karata uslovila “podizanje ručne”. Nema sumnje da je na to uticalo nevreme i vanredno stanje u Srbiji tokom zime. Izgleda da Arminov menadžment nije shvatio karakter Srba – “odloži dok ne bude neodloživo”. Hoću reći da sam poprilično siguran da bi žurka na kraju uspela, jer bi veliki broj zainteresovanih, ako ne i većina, kupila karte par dana pre ili baš na dan nastupa.

slika 226 Vaš omiljeni DJ dolazi u Beograd?

Očekuj neočekivano

Line up za drugi po redu Sensation u Beogradu nedavno je objavljen. Prijateljski savet za sve koji su se “napržili” – ne budite sigurni da ćete slušati vašeg omiljenog DJ-a sve dok ga ne ugledate. Manje ćete se razočarati ako maler ponovo pukne.


DJ Oakich je mlad i ambiciozan DJ na početku karijere, a privatno veliki zaljubljenik u haus i tehnologiju, samoproklamovani internet zavisnik i večno veran Apple korisnik.