Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Velika izložba francuskog umetnika Seba Janiaka u Beogradu

Velika izložba francuskog umetnika Seba Janiaka u Beogradu

Svoju tridesetogodišnju karijeru, Seb Janiak započeo je sa čuvenim dizajnerom Filipom Starkom. Smatra se pionirom digitalne fotografije (jer je jedan od prvih koji je uspeo da uradi fotografiju koristeći kameru i video zapis) i izumiteljem digital matte painting tehnike (digitalno mat slikarstvo-fotografija putujuće pozadine). Specijalne efekte dobija isključivo koristeći različite tehnike u fotografiji (od analogne do digital matte painting) bez korišćenja fotošopa. Zbog izvanrednih rezultata koje dobija eksperimentisanjem na fotografiji, ubrzo postaje interesantan i reklamnoj i muzičkoj industriji, ne samo kao fotograf već i kao režiser.

Seb Janiak Magnetic Radioation Velika izložba francuskog umetnika Seba Janiaka u Beogradu

U usponu svoje karijere, Seb Janiak bio je među 10 najboljih fotografa sveta. Beogradskoj publici, Seb Janiak predstaviće nekoliko fotografija velikih formata, iz dve različite serije “Mimesis” i “Naomi”, kombinaciju prirode, strategiju adaptacije kroz imitaciju i božanstvo u formi srebrnog kiborga, biće iz druge dimenzije. Za Mimesis su najvažniji memorija i informacije. Cvet koji prilagođava svoj izgled podrazumeva konekciju sa svojim morfološkim poljem. Morfološko polje uključuje, takođe, informacije univerzuma (Hrišćanstvo i Budizam govore o spiritualnom univerzumu), koje hrane našu materiju informacijama izvan vremena i prostora.

Seb Janiak Mimesis Aphyllae Maleakht Velika izložba francuskog umetnika Seba Janiaka u Beogradu

Veoma tražen od strane modnih časopisa kao što su Vogue Paris, Harper’s Bazaar New York, Photo… uradio je i dosta naslovnih strana sa top modelima i zvezdama kao što su: Naomi Campbell, Nadja Auerman, Janet Jackson, Gillian Anderson, TLC, Method Man, Daftpunk, Matthias Schmidt, Phil Bang..

Asocijacija predstavlja izložbu SEB JANIAK u Beogradu 3. novembra 2017. Otvaranje izložbe 3. novembra 2017. u Luci Beograd. Izložbeni prostor, Atelje Blank, je novo mesto u gradu, a na zahtev umetnika, ovo će biti nesvakidašnje otvaranje, koje će posle zvaničnog dela prerasti u party.

Seb Janiak . Naomi Robot Velika izložba francuskog umetnika Seba Janiaka u Beogradu

Serija ”Mimesis” broji 22 fotografije – rađene u periodu od 2012. do 2014. godine, prvi put izložene na Sajmu Fotografije u Šangaju (Photo Shanghai Art fair) – septembar 2015. Ova serija fotografija je nagrađena na IPA Lucy Award 2015 u kategoriji primenjene umetnosti. Serija ”Naomi” rađena u periodu od 1994. do 2011. godine. Fotografija iz ove serije dobila je nagradu u kategoriji najbolja naslovna strana u SAD u Njujorku (Naomi Campbell portrait). Fotografije iz ove serije nalaze se u knjizi NAOMI (New Book from Taschen)

Editors choice