Treći međunarodni festival Belgrade Tango Encuentro (BTE) biće otvoren sutra u 12h velikim javnim časom tanga na platou ispred Gradske opštine Zvezdara.

Čas za 150-300 srednjoškolaca deo je “Zvezdarijade” i kruna prve faze akcije “Započnimo upoznavanje zagrljajem” kojom se mladima promoviše argentinski tango kao zdrav stil života, a zajedno je realizuju Kancelarija za mlade GO Zvezdara i organizator festivala Institut Tango Natural (ITN).

Logo BTE2012 Veliki javni čas otvara 3. Belgrade Tango Encuentro

Ovogodišnji Belgrade Tango Encuentro pomogao je generalni sponzor, vinarija "13. jul Plantaže"

BTE i ove godine okuplja neke od najznačajnijih svetskih plesača, orkestara i DJ-eva, a svoj dolazak na festival već je potvrdilo više stotina zaljubljenika u tango iz 33 zemlje širom planete.

Festival će biti zatvoren 23. apila koncertom elektro-tango sastava “Otros Aires” u Velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra. Bend su proslavili kombinacija savremenih muzičkih žanrova i evergrin tango hitova, ali i atmosferični koncerti izuzetno snažne energije.

Svaki od njih posebno je koncipiran, a prošlogodišnje nastupe pred beogradskom publikom članovi “Otros Airesa” svrstali su među svoja najlepša iskustva ikad, pa sada fanovima u Srbiji obećavaju svetske premijere numera sa albuma koji je još uvek u fazi nastanka.

Ulaznice za koncert mogu se po ceni od 1000 dinara kupiti na svim prodajnim mestima Card Service-a, biletarnici SKC-a i knjižarama “Delfi”.

 

Editors choice