Muzički onlajn magazin “Gigwise” objavio je listu na kojoj su se našli video spotovi čiji sadržaj nije bio za svačije uši i oči. Pogledajte koji su to muzičari izabrali kontroverzniji način promovisanja svojih pesama:

Ovaj video zabranjen je jer se smatrao pokušajem oponašanja niskobudžetnog porno filma.

Spot pevačice M.I.A. za pesmu “Born Free” zabranjen je u trenutku kada se pojavio jer je, između ostalog, prikazivao i scene nasilja.

Naslov pesme je i više nego dovoljan razlog da bi se i spot za nju zabranio.

God save the Queen, the fascist regime (…) God save the Queen, she ain’t no human being“, samo su neki od stihova poznatog hita grupe Sex Pistols.

Video koji se sastojao od scena iz filma “8 milja” (8 Miles) bio je zabranjen, kako zbog nasilja koje je prikazivao, tako i zbog pojedinih delova teksta pesme.

Spot za pesmu “Relax” zabranjen je zbog, kako je navedeno, eksplicitno homoseksualne konotacije spota, ali i zbog dvosmislenog teksta numere.


Iris Zavargo je diplomirana novinarka, u najavi master komunikologije. Mađarski divani mnogo bolje od Balaševića, ali nije ni nalik svađalici iz pesme “Sin jedinac”. Svoj život zamislila je u ritmu muzike i zato uči da bude DJ, trudi se da ne zaboravi kako se svira klavir, trenira džez balet i s ljubavlju će pisati o ljudima zbog kojih smatra da najbolju stranu naše stvarnosti čine note.

Editors choice