Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Vino ili parfem

Vino ili parfem

Letnja vina i letnji parfemi. Zimska vina i zimski parfemi. Postoji korelacija. Leti nosimo lake parfeme sa citrusnim notama i pijemo bela i rose vina sa aromama južnog voća i minerala, dok zimi nosimo kompleksnije parfeme i pijemo vina koja imaju dublju priču i jače arome: duvan, čokolada, paprika, drvo.

vino Vino ili parfem

Definitivno postoje neke sličnosti. I parfem i vino su tu da nam daju dozu elegancije i učine da se bolje osećamo. Parfem kao i vino ima više senzornih slojeva – prvi koji odmah ispari, drugi koji parfemu daje telo, koji je najjači i koji traje i treći koji u dodiru sa kožom parfemu da novu dimenziju. Kao što ista vina drugačije prijaju različitim ljudima tako i parfemi različito “legnu” na različitu kožu. Postoje i granice koje je bolje ne preći a to je sadržaj alkohola – ne želimo da osetimo alkohol u vinu a ni u mirisu parfema a ne želimo ni da pijemo parfem.

parfem Vino ili parfem

Vinarija Lagosta iz Portugala je izašla sa novim dizajnom flaša za svoje rose i belo vino (koje kad smo već kod sadržaja alkohola, ima samo 9% istog). Lagosta vina su lagana, letnja vina koja se lepo slažu sa ribom i plodovima mora.

Ideja vodilja je bila da se novim dizajnom ciljaju sofisticirani kupci. Moje Vino preporučuje da u cilju poboljšanja senzornih sposobnosti naparavite izlet u svet parfema i garantujemo da ćete u parfemu naći isto toliko nijansi aroma kao u vinu, naći ćete neke nove do sad neotkrivene arome ali ćete i one arome koje ste do sada nalazili u vinu moći da preispitate i redefinišete pa će i samo iskustvo vina ubuduće biti drugačije i bogatije.

Editors choice