Kompanija Adobe je apdejtovala sve svoje aplikacije za mobilni telefon i predstavila novu verziju Photoshopa i Ilustratora.

Nova mobilna aplikacija uključuje Lightroom za iPhone, kao i tri nove aplikacije za iPad: aplikacija za crtanje Line i Sketch i editor za fotografije Photoshop Mix.

Lightroom za iPhone je slična verziji za iPad koja se pojavila ranije ove godine. Ova aplikacija je besplatna i može da se sinhronizuje sa vašim Creative Cloud profilom i tako sve vaše kolekcije fotografija i editovani sadržaji biće sinhronizovani.

adobe lightroom Virtuelni svet: Adobe aplikacije

Kao i aplikacija za iPad, ona koristi Adobe Smart Previews opciju kako bi korisnici mogli da rade sa velikim fajlovima, a da ne čuvaju ceo fajl na svom uređaju.

Kompanija je takođe i objavila tri besplatne Creative Cloud povezane aplikacije sa iPad-om: Line, Skeč i Photoshop Mix. Photoshop Mix se fokusira na isticanje samo nekoliko najboljih opcija za editovanje fotografija.

IMG 1316 Virtuelni svet: Adobe aplikacije

Sa ovom aplikacijom možete da seckate fotografiju i uzimate delove, da određeni deo prebacujete na drugu fotografiju.

Postoji i opcija da skečirate nešto, ali i možete koristiti lenjir za precizniji rad. Photoshop sadrži i razne efekte koje možete primeniti na fotografije i samo korišćenje ovih aplikacija unapređeno je za korisnike Windows 8 touch uređaje.

Lenka Gatić

Editors choice