Dvadesetogodišnja umetnica iz Amerike, Rejčel Baran, samouki je fotograf koji stvara vrlo nerealne i konceptualne autoportrete.

Ona je izuzetno talentovana umetnica, čiji se rad konstantno menja i raste. Veoma je mlada, pa i dalje istražuje različite stilove i inspiracije.

Mnoga od njenih dela su mračna, introvertna i puna patnje, ali ima i onih dela koja su vesela i razdragana. Ono što je važno jeste da su baš sva veoma kreativna i odlično urađena.

Ni tehnike rada na svim fotografijama nisu iste. Neke su prosto dorađene u Fotošopu, dok su druge pak kombinacija više fotografija.

Najbolje od svega je što Baranova svoja dela postavlja na profilu na društvenoj mreži Facebook i to tako da objašnjava proces nastanka svakog dela.

Ona pokazuje od kakvih fotografija je počela i kojim putem je išla do finalnih fotografija.

Ova devojka je student psihologije i kažu da svojim delom nalikuje na još jednu talentovanu damu – Kajli Sper.

Pogledajte neka od njenih najboljih dela.

rachel baran 1 Više od hiljadu reči: Autoportreti rachel baran 2 Više od hiljadu reči: Autoportreti rachel baran 3 Više od hiljadu reči: Autoportreti rachel baran 4 Više od hiljadu reči: Autoportreti rachel baran 5 Više od hiljadu reči: Autoportreti rachel baran 6 Više od hiljadu reči: Autoportreti rachel baran 7 Više od hiljadu reči: Autoportreti rachel baran 8 Više od hiljadu reči: Autoportreti

Lenka Gatić

Editors choice