Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

“Vogue” život Grace Coddington

“Vogue” život Grace Coddington

Grejs Kodington (Grace Coddington) je inspiracija. Njena priča je drugačija, ona je dokaz da šta god vam život servira, možete da uzvratite. I to jako.

Odrasla je u Velsu, daleko od modnih prestonica, a ljubav prema modi je prvi put osetila kao tinejdžerka. Naručivala je “Vogue” na koji je čekala i po 3 meseca i kako je sudbina htela, “Vogue” je postao i put i destinacija.

Sa 17 godina je pobedila na takmičenju koje je “Vogue” organizovao u potrazi za novim licima. Tokom šezdesetih postigla je neverovatnu slavu za tadašnje shvatanje modelinga, bila je na naslovnim stranama, radila za mnoge dizajnere, družila se sa Tvigi (Twiggy) i bila na putu da postane jedan od najboljih modela, ne samo šezdestih, već svih vremena.

Sada, sedamdesetogodišnja Grejs jedva da je senka lepotice kakva je bila. U stvari, ljudi često ni ne shvataju da je ova Grejs, modni urednik “Vogue” USA izdanja i desna ruke ledene dame Ane Vintur (Anna Wintour), bila poznati model. Naime, sa 26 godina imala je sve i sve joj je oduzeto. Saobraćajna nesreća, koju je jedva preživela, zauvek je promenila njenu spoljašnost. Njeno prelepo lice je pretrpelo gomilu plastičnih operacija jer je bilo potpuno uništeno, izgubila je očni kapak, njeno telo je bilo pokriveno užasnim ožiljcima, jednostavno to je bio kraj karijere modela. Ali Grejs tada nije znala da se sve dešava sa razlogom.

Sa 28 godina, nekadašnja “Vogue” diva zatražila je pomoć Beatriks Miler (Beatrix Miller), urednice “Vogue” izdanja za Veliku Britaniju. Postala je mlađi urednik, a zatim i urednik fotografije. Na toj poziciji je ostala 19 godina, a zatim je usledio Njujork.

U Njujorku je najpre radila dve godine za Kelvin Klajna (Calvin Klein), a zatim se pridružila Ani Vintur (Anna Wintour), koja je tada bila zvezda u usponu. Danas, dve dame iz Britanije čine jedan od najmoćnijih tandema u modnoj industriji. Uprkos brojnim razlikama u pogledu uređivanja magazina, “Vogue” SAD je najjači modni magazin na svetu. Ana je biznis, Grejs je kreativnost. Koliko dopunjuju jedna drugu može se najbolje videti u famoznom dokumentarcu “The September Issue”.

Grejs nema dece, obožava svoje mačke, prezire trendove, ne voli da daje intervjue, Kristi Tarlington (Christy Turlington) je posmatra kao majku, a možete je pratiti na Twitter-u. Sa njenog Twitter-a sam “ukrala” najnoviju naslovnicu za jun 2011, naravno izdanje američkog “Vogue”-a.

127 Vogue život Grace Coddington 322 Vogue život Grace Coddington 417 Vogue život Grace Coddington 514 Vogue život Grace Coddington 96 Vogue život Grace Coddington 132 Vogue život Grace Coddington 142 Vogue život Grace Coddington 153 Vogue život Grace Coddington 199 Vogue život Grace Coddington 20 Vogue život Grace Coddington thumbnails 1 Vogue život Grace Coddington thumbnails Vogue život Grace Coddington
Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Editors choice