Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Volite sebe i drugi će voleti vas

Volite sebe i drugi će voleti vas

Pošto dosta vremena provodim baveći se drugim ljudima, stranim stvarima, činjenicama, novostima, uostalom apstraktnim pojmovima, a to mi je u sklopu profesije kojom se bavim u svetu kritika, sujete, loših misli i podmuklosti, imam samo jedan savet da vam dam: “Prestanite da budete strogi prema sebi!”.

Ozbiljna sam. Danas je društvo prepuno predrasuda i kamena spoticanja, najmanje što vam je potrebno da sami sebe uništavate. Treba biti donekle samokritičan, ali nikako ne dozvoliti da vaše mane isplivaju na površinu, jer će ih neko za tili čas iskoristiti zarad lične dobiti.

Svima nama se desi da pogrešimo i to je sastavni deo života. Bez toga se ne može, baš kao što se ne može ni bez uspeha. Ljudi se razlikuju, a istina je da bolje prolaze oni neranjivi i koji nemaju razvijen osećaj empatije u sebi. To vam kaže osoba koja je u stanju da zaplače zbog tužne porodične priče na TV emisiji, ali, ne predajte se, zavolite sebe, pa tek onda volite druge.

168 Volite sebe i drugi će voleti vas

Pusti da život teče, kao reka, kao more

Ne opterećuj se sitnicama, životari i skoncentriši se samo na svoj život. Fokusiraj cilj. Društveni život protkan je brojnim tračevima, glasinama o ovom i onom. Budi izvan situacije i živi ne opterećujući se sitnim, minijaturnim problemima koji će posledice ostaviti kasnije.

“Slabi nikada ne mogu praštati. Praštanje je znak jakih”

Oprosti i sebi i drugima, greške koje su bile slučajne, greške koje su napravljene namerno. Oprosti čak i kad si očajan, kad si na stubu srama zbog druge osobe. Oprosti, jer će taj oproštaj biti tvoje spasenje.

“Čuda se dešavaju samo onima koji u njih veruju

Poradi na sebi i poveruj u čuda, a pre svega poveruj u sebe i svoje sposobnosti. Imaj mnogo samopoštovanja i ne dozvoli da izgubiš veru. Ona će te održati i u najtežim trenucima znaćeš da uprkos rezulatatu, verovao si do poslednjeg trenutka.

251 Volite sebe i drugi će voleti vas

Daj sve od sebe!

Teži ka savršenstvu, iako kažu da na postoji, a kada daš maksimum, ono što postigneš tebi će biti savršeno. Znajući da radiš nešto najbolje što znaš, osećaćeš se kao da si uradio dovoljno.

Daj sebi oduška

Koliko često sebi daš oduška i budeš ponosan na sebe? Radi to često, jer je to odlična motivacija i pokretač za dalje. Izaberi pravac popločan pozitivnim mislima i zatvori oči pred lošim stvarima.

Ostavljam vam još jednu rečenicu. Neka ona bude vaša misao vodilja.

“Kako sam po kukavičluku već bio odrastao čovek, postupao sam onako kako svi postupamo kad odrastemo, pa se nađemo pred patnjama i nepravdama: nisam hteo da ih vidim”.

Izvor fotografija: pinterest.com


Violeta Stojanović

Editors choice