“W Magazine US” je julsko izdanje gotovo u potpunosti posvetio muzici, sa posebnim osvrtom na pop kulturu. Osim dve naslovne strane, na kojima su dive pop scene Bijonse (Beyoncé) i Kristina Agilera (Christina Aguilera), još dva editorijala posvećena su muzici. Jedan je insprisan Lejdi Gagom (Lady Gaga), a u drugom modeli poziraju kao nekadašnje muzičke zvezde poput Majkla Džeksona (Michael Jackson), Princa (Prince) i Aksl Rouz (Axl Rose).

Naslovna strana i editorijal sa Bijonse

Jedan od najcenjenijih i najpoznatijih modnih fotografa, Patrik Demaršelije (Patrick Demarchelier), uradio je editorijal pod nazivom Fierce, Fearless, Female”, a to su upravo reči koje najbolje opisuju Bijonse i njen nezaustavljivi uspeh u muzičkom svetu, sa povremenim izletima u svet mode i filma. Bijonse u ovom editorijalu izgleda lepše i zrelije nego ikada. Ona je jaka, seksi, zavodljiva a fotografije i intervju su urađeni povodom izlaska njenog četvrtog solo albuma. Na naslovnoj strani nosi komade koje potpisuju modne kuće Louis Vuitton i Givenchy, a stajling je poveren Aleksu Vajtu (Alex White).

b1 W Magazine US jul 2011. b 1 W Magazine US jul 2011. b 5 W Magazine US jul 2011.

Naslovna strana i editorijal sa Kristinom Agilerom

Za razliku od Bijonse, Kristina je daleko kontraverznija i na samoj naslovnoj i u intervjuu. Ona govori o svom bivšem mužu i zaboravljanju teksta američke himne na najvećem sportskom događaju u SAD-u – “Super Bowl”. Editorijal je nazvan “Christina Finds Her Voice”, a fotografije su izazvale burne reakcije zbog preterane upotrebe photoshop-a zbog koje Kristina deluje isuviše mršavo. Pop divu je fotografisao duo Danijele Duela (Daniele Duella) i Jango Henci (Iango Henzi), a zanimljiv stajling je poveren Đovani Batalja (Giovanna Battaglia).

a1 W Magazine US jul 2011. a 2 W Magazine US jul 2011. a 3 W Magazine US jul 2011.

Već pomenuti editorijal inspirisan Gagom ima samo tri fotografije, ali su modeli  Hana Abdeslem (Hanaa Abdesslem) i Marluz Horst (Marloes Horst) uspeli da dočaraju deo onog sto Gaga prestavlja za kulturu današnjice. Teri Tsilis (Terry Tsiolis) je fotografisao modele koji su obučeni u kreacije kuća Balmain i Thierry Mugler. Ovaj snažan i izuzetno seksi editorijal simbolično se zove “Dressing Miss Gaga”.

gaga1 W Magazine US jul 2011. gaga 1 W Magazine US jul 2011. gaga 2 W Magazine US jul 2011.

“The Hit Parade” editorijal postavio je fantastičan zadatak modelima da glume neke od legendi muzičke scene. Džoan Smols (Joan Smalls) i Izabeli Fontana (Isabeli Fontana) su se odlično snašle oživljavajući ključne modne momente muških i ženskih izvođača. Stajling je uradio Džordž Kortina (George Cortina), a fotografije kontroverzni Teri Ričardson (Terry Richardson). The Hit Parade je inače britanski bend iz osamdesetih, a koliko je uticaja ovaj bend imao na fotografije nije nam poznato.

hiit parade W Magazine US jul 2011.
Milica Jarić je na papiru diplomirani ekonomista, a u stvarnosti zaljubljenik u modu, filmove Vudi Alena i poeziju Majakovskog. Ponaša se u skladu sa svojim godinama samo kada je neophodno, obožava svog psa, crnu kafu, najviše para troši na haljine, a kada bi mogla, obojila bi ceo svet u nijanse plave. “A girl should be two things: classy and fabulous.” (Coco Chanel)

Editors choice