Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Wannabe intervju: Aleksandar Đikić, make up artist

Wannabe intervju: Aleksandar Đikić, make up artist

1/2

Čovek impresivne karijere, jedan od najpoznatijih make up artista na domaćoj sceni i zvanični šminker brenda Maybelline, Aleksandar Đikić, sa samo nekoliko pokreta četkicom može da napravi magiju. Ovih dana svoje znanje i dugogodišnje iskustvo prenosi i na polaznike njegove škole šminkanja, čime mladim ljudima pruža priliku da uživaju u svetu koji je on već osvojio. O njegovog karijeri , ali i nekim drugim temama, pričali smo sa jednim od naših najpoznatijih make up artista, Aleksandrom Đikićem.

WANNABE MAGAZINE: Kako ste odlučili da se bavite šminkanjem i da li vam je neka osoba bila inspiracija u tome?

ALEKSANDAR ĐIKIĆ: Ni sam ne znam koji je zapravo bio trenutak kada sam se odlučio baš za ovo zanimanje. Znao sam samo da me privlači slikanje i crtanje i da će to biti nešto kreativno. U početku sam maštao o dizajnu, da bi se to pretvorilo u projektovanje i arhitekturu. Ipak, moj izbor je pao na šminkanje.

Nisam imao neku inspiraciju za to, ali sam uvek osećao posebnu nadahnutost kad god sam video lice Elizabet Tejlor na ekranu. Naročito mi je bila inspirativna njena šminka u filmskom spektaklu “Kleopatra”. I dan danas, kad god treba da se radi neka vrsta avangardne šminke, zovu mene.

Aleksandar Djikic sminker Wannabe 1 Wannabe intervju: Aleksandar Đikić, make up artist

WANNABE MAGAZINE: U svetu postoji mnogo muških šminkera. Da li mislite da je to zbog toga što se vi bolje razumete u estetiku ženskog lica?

ALEKSANDAR ĐIKIĆ: Često sam o tome razmišljao. Jedino što bih mogao da pomislim je da je to jedno iskreno divljenje prema ženskoj lepoti kao takvoj, bez sujete. Mada, trenutno su u svetu veoma istaknute i žene šminkeri. Znate, one imaju tu urođenu pedantnost, a verovatno zbog toga što i same sebe šminkaju sigurno znaju šta bi najbolje stajalo njima da su na mestu modela.

WANNABE MAGAZINE: Sarađivali ste sa mnogim poznatim ličnostima. Da li su zahtevne u pogledu šminkanja ili vam prepuštaju da vi “odradite” posao?

ALEKSANDAR ĐIKIĆ: Veoma retko pravim razliku između javnih i “normalnih” osoba. Meni su one sve iste i što je najvažnije sa istom željom: da budu lepe. Jednostavno je, moje kolege i ja im pružamo tu ekskluzivnu uslugu. Više pravim razliku između onih koje znaju šta hoće i onih koje ne znaju, sigurnih ili nesigurnih u sebe, i prijateljica i nepoznatih žena. Naravno, mnogo sam opušteniji sa onima koje dobro poznajem. Klijente koje prvi put šminkam treba prvo da opustim i zapravo saznam nešto o njima kako bih izabrao najbolji make up za njih. Što se javnih ličnosti tiče, one su mi poslastica, jer ih uglavnom poznajem i ludo se sa njima zabavljam. One mi veruju što se šminke tiče, a naročito što se tiče diskrecije. Ono čime mogu da se pohvalim je da sve što se na šminkerskoj stolici ispriča, tu i ostaje.

Aleksandar Djikic sminker Wannabe 2 Wannabe intervju: Aleksandar Đikić, make up artist

Editors choice