Wannabe intervju: Jelena Kalinić, kreator brenda Lavani Couture

Wannabe intervju: Jelena Kalinić, kreator brenda Lavani Couture

Jelena Kalinić je neko ko je ostavio trag u svetu modelinga, a danas je poznata kreatorka brenda Lavani Couture.

Velika želja i ljubav prema dizajnu i modi rezultirale su ostvarenjem njenog najvećeg sna, a u intervjuu koji sledi pročitajte šta ova uspešna dama i dalje sanja.

WANNABE MAGAZINE: Jelena Kalinić je poznato ime u svetu modelinga, da li nam možete reći nešto o svojoj karijeri modela?

JELENA: Moja karijera modela nije trajala tako dugo, već nakon par godina u modelingu poželela sam da se modom bavim na drugi način. Divne uspomene i prijateljstva za ceo život stekla sam u periodu dok sam se bavila manekenstvom. U Beogradu sam se uvek najviše radovala modnim manifestacijama i druženju dok traju pripreme za revije, sjajan provod pamtim i kada smo svi zajedno kao tim putovali iz Beograda u druge zemlje.

Neko vreme sam se ovim poslom bavila u inostranstvu, pa sam tako imala prilike da živim u Milanu, Atini, Istanbulu… U gradovima koji predstavljaju modne centre manekenstvo je svakodnevan posao, iziskuje mnogo snage i volje da se izdrži sve što ovaj naizgled glamurozan posao zahteva. Meni lično odlasci na kastinge predstavljali su najveći napor, a mislim da će se u tome sa mnom složiti svi bivši i sadašnji modeli.

Jelena Kalinić Wannabe intervju: Jelena Kalinić, kreator brenda Lavani Couture

Da li Vam je teško pao život u inostranstvu i šta Vam je najviše nedostajalo iz Srbije?

Ja volim da putujem i jedan od razloga zašto sam uopšte počela da se bavim manekenstvom upravo je mogućnost života i rada u inostranstvu. Nedostajali su mi samo prijatelji i porodica, ali neretko sam osećala nostalgiju za Beogradom. Mada mi je veoma prijao život u inostranstvu i mislim da je to važno iskustvo za odrastanje i saznanje da morate da brinete sami o sebi.

Otkud želja da se upustite u kreatorske vode?  

Period kada sam živela u Italiji važan je za moje dalje poslovne odluke. Moja bivša cimerka i ja došle smo na ideju da u Beogradu otvorimo radnju sa poznatim italijanskim brendom Patrizia Pepe. Vrlo brzo smo svoje ideje sprovele u deloiI radnja na koju sam ponosna je i dalje jedna od lepših u gradu. Godinu dana nakon saradnje sa brendom Patrizia Pepe dobila sam ponudu da radim za američki modni brend Juicy Couture u njihovom showroomu u Beču. Posao iz snova i život u Beču za mene su bili novi izazov, jer je Juicy Couture tako veliki i planetrano popularan brend, a ja sam dobila zadatak da vodim regiju i poslovanje u šest zemalja. Za ovaj brend sam radila četiri godine i u tom periodu shvatila sam da u budućnosti želim da se bavim dizajnom. Velika želja i ljubav prema dizajnu i modi rezultirala je i ostvarenjem tog sna.

Mara Kris i ja Lavani C. Wannabe intervju: Jelena Kalinić, kreator brenda Lavani Couture

Da li Vam je iskustvo rada sa najvećim modnim stručnjacima iz celog sveta koje ste upoznali kao model pomoglo u kreiranju Lavani Couture brenda? I da li pamtite neki dragoceni savet? 

Mislim da su sva iskustva koja sam imala u modnom svetu izuzetno važna za posao kojim se sada bavim. Upoznala sam modu i učila o njoj sa raznih aspekata, iskustva iz svih oblasti pomogla su mi da danas mnogo radim i verujem u realizaciju svojih modnih snova. Verujem da se velika ljubav i posvećenost u mom radu oseća i znam da će mi ta snaga koju crpim iz srca pomoći da istrajem i ostvarim svoje zamisli.

Možete li nam nešto reći o Lavani Couture brendu?

Lavani Couture brend postoji tek nekoliko meseci, a želja da osnujem svoj brend postoji godinama unazad. Želela sam da brend ima svoje ime koje će tačno oslikavati ono što radim, potražnja za pravim imenom je trajala mesecima. Svako ime koje mi se dopalo zapisivala sam i zamišljala kako bi izgledao logo, koje značenje i poruku ima to ime, da li se lako izgovara… Imena sam tražila od mitologije do imena za bebe svih mogućih nacionalnosti, na kraju ime Lavani je bilo na listi indijskih imena za devojčice i značenje je lepota i gracioznost. Znala sam da je to ime koje savršeno pristaje uz dizajn kojim želim da se bavim i žena u kojoj vidim svoje modele upravo je takva, lepa i graciozna. Zaštitna boja brenda je svetloljubičasta, neka nijansa boje lavande. Ljubičasta, jer je to kraljevska boja i svaka nijansa ove boje je uvek otmena. Modeli su izrađeni od svile, čipke i kože. U zavisnosti od inspiracije i materijala u Lavani Couture kolekciji možete naći elegantne lepršave svilene haljine, kožne jakne i uske pantalone za neki vamp i seksi izgled, otmene modele izrađene od čipke… Boje koje su trenutno najzastupljenije u kolekciji svakako su crna i bela.

photo 12 Wannabe intervju: Jelena Kalinić, kreator brenda Lavani Couture

Kako Vi zamišljate devojku koja nosi haljinu Lavani Couture?

Devojka koja nosi haljinu Lavani Couture je dama, moderna, negovana, samosvesna žena i kao takva ona odiše samopouzdanjem i lepotom.

Za sada imate atelje samo u Beogradu, da li planirate da otvorite još ateljea u Srbiji i da li planirate da svoju modnu liniju plasirate na inostrano tržište?

Za sada je otvoren samo atelje u Beogradu u Nušićevoj ulici broj 6. Želja mi je da otvorimo radnju negde u centru Beograda i naravno nakon toga plan je da brend bude prezentovan na inostranom tržištu. Već tokom ovog leta jedan deo Lavani Couture kolekcije biće prisutan u tržnom centru Kamelija u Kotoru i mnogo se radujem toj saradnji.

Brend je, čini se, za kratko vreme izgradio identitet i postao jedan od omiljenih kod gradskih devojaka. Šta mislite šta je to što ovaj brend razlikuje od ostalih?

Kvalitet i dizajn je ono po čemu želim da ostanemo prepoznatljivi. Izuzetno mnogo pažnje posvećujem odabiru kvalitetnih materijala, krojevi i izrada trudim se da budu besprekorni da bi krajnji rezultat bio ono čemu težim u svom radu, a to je da Lavani Couture bude prepoznat kao visoka moda i ponos domaće modne scene.

photo 21 Wannabe intervju: Jelena Kalinić, kreator brenda Lavani Couture

U Lavani Couture ateljeu devojke mogu naći venčanice, haljine, suknje, kožne jakne i pantalone, sakoe. Da li ćete se u narednom periodu posvetiti modi za muškarce ili pak nekoj obući?

U narednom periodu planiram da se posvetim kolekciji venčanica, do kraja leta želim da prva kolekcija Lavani Couture bridal bude gotova i već početkom septembra prezentovana. Modu za muškarce ne poznajem dovoljno i ne inspiriše me da se njom bavim. Mislim da ću se uvek baviti samo modom za lepši pol.

Šta je za Jelenu Kalinić idealno stilizovan muškarac, odnosno kakvu pratnju zaslužuje Lavani Couture devojka?

Lavani Couture devojka zaslužuje pratnju momka koji je elegantno obučen. Muškarac koji je elegantno odeven privući će pažnju dame koja vodi računa o svom izgledu kakva je Lavani Couture devojka.

Milica Popović