Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Wannabe predstavlja: Ivana Pilja

Wannabe predstavlja: Ivana Pilja

IVANA PILJA 2010 Wannabe predstavlja: Ivana Pilja

WANNABE MAGAZINE: Svoju kolekciju si prikazala na svetskoj modnoj manifestaciji u Holandiji, FASHIONCLASH , i dobila si čak dve nagrade na Belgrade Fashion Week-u, šta se promenilo i šta očekuješ da će se promeniti u tvom profesionalnom životu posle ovih iskustava?


Ivana Pilja:
U junu mesecu izložila sam prvi put svoju kolekciju na dešavanju FASHIONCLASH, i moram priznati da je to bio veoma dobar početak koji mi je otvorio mnoga vrata, Posle toga se desio i Beogradski fashion week koji me je maksimalno podržao, i dodelio mi dva velika priznanja: nagradu Boris Nikolić koju dodeljuju televizija B92 i modni studio Click, kao i nagradu prestižnog magazina ELLE, što je svakako bitan faktor za moj dalji rad i napredak. To je jako dobra osnova koja će mi, nadam se, omogućiti prosperitet van granica naše zemlje.

Ko je žena koju vidiš u tvojoj kolekciji? I u kojim prilikama?

Moja kolekcija je scenska, ali takođe može da bude i nosiva, zavisno od ciljne grupe. Definitivno svoje modele vidim na autentičnim ljudima koji se ne plaše da budu drugačiji, nebitno kog su pola.

Zašto su sve kreacije u crnoj boji?

Odsustvo boje dovelo je skulpturalnu formu kostima u prvi plan, što je i bio moj cilj, kao igra senki različitih oblika.

Koliko je teško mladim dizajnerima u Srbiji?

Smatram da imamo puno talentovanih dizajnera u zemlji, ali nažalost, finansije su odlučujući faktor, tako da je nemoguće videti sav potencijal koji mogu da pruže, jer je potrebno mnogo više od smelosti i dobre ideje.

Beograd je konačno dobio svoj Fashion district Choomich, da li je to mali korak ka razbijanju ulične uniformisanosti i konfekcijske mode koja vlada u Srbiji?

To je veliki korak, i Beograd je konačno dobio mesto kakvo jedna metropola definitivno zaslužuje, stoga se iskreno nadam da ce Choomich postati novo trendi mesto i navesti naše ljude da budu malo smeliji, drugašiji i izađu iz uniformisanosti.

Da li imaš kreatorski uzor?

Nemam uzor, jer smatram da to jako ograničava u kreiranju, ali svakako ima dosta dizajnera čiji rad cenim i poštujem.

Šta mislis o fenomenu Lady Gage u modnoj industriji?

Dobar marketing!

Kako izgledaju tvojih vorholovskih pet minuta slave?

Enjoy the moment!

Fotografije kampanje: Nikola Sokolov
Frizura: Đurđica Ivanović Đuka
Šminka: Željka Stevanović
Fotografije iz Holandije: Peter Stigter


Jelena Tanasić je rođena da obožava – Crveni lak. Čokoladne kolače. Mojito & kafu. Čitanje novina od pozadi. Čitanje knjiga. Papir i olovku. Kreativni haos. Bajke o vilenjacima i vilama. Filmove iz doba zlatnog Holivuda. Marinu Abramović. Leto. Miris šume posle letnjeg pljuska. Naočare brenda Ray Ban. Glam Punk modu. Štikle. Nitne. Narukvice. Pozorišta & bioskop. Citat Žan Kokto: “U sebi osećam anđela koga neprestano šokiram!”

Editors choice