Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Wannabe Talenti: Nevena Životić

Wannabe Talenti: Nevena Životić

Prethodne Wannabe Talente upoznajte ovde.

Ona je Nevena Životić. Rođena je 5. februara 1993. godine u Beogradu. Oduvek ju je zanimala umetnost. Veštinu crtanja i slikanja stekla je veoma rano. Međutim, tokom godina njeni crteži prešli su sa papira na kožu lica i tela. Ljudi se obično iznenade kada saznaju da je učenik ekonomske škole i da je samouka u oblasti šminkanja i maskiranja. Nevena se može pohvaliti trećom nagradom sa Vampire eventa gde se u žiriju nalazio naš poznati skulptor i filmski masker Miroslav Lakobrija, koji ju je naknadno pohvalio. Njen rad je primećen i od strane profesora u Petoj ekonomskoj školi “Rakovica” koju pohađa, pa je bila pozvana da radi maske za predstavu povodom proslave 50 godina postojanja škole.

WANNABE MAGAZINE: Šminkanje i ti. Kako je počela vaša priča?

NEVENA: Prvi kontakt sa šminkom ostvarila sam u srednjoj školi. U početku je sve bilo veoma jednostavno: maskara i sjaj za usta. Gledajući neobično našminkane devojke koje krase naslovne strane modnih časopisa došla sam na ideju da i sama isprobam sve te različite izglede. Uz pomoć YouTube gurua i njihovih saveta ušla sam u potpuno novi svet.
Taman kada sam pomislila da je sav moj rad sa šminkom obavljen i da ne mogu videti više ništa novo otvorila su se nova vrata. Scensko šminkanje i maske za potrebe pozorišta, snimanje modnih editorijala, muzičkih spotova i filmova postalo je moja nova opsesija.

520 Wannabe Talenti: Nevena Životić

Talenat na delu

Kako sebe vidiš za deset godina?

Uh, teško pitanje… Trenutno sam skoncentrisana na završetak srednje škole i upis na fakultet. Naravno, svaki slobodan trenutak koristim za osmišljavanje neke nove maske. To je nešto što zaista volim i čime bih želela da se bavim u budućnosti. U budućnosti zamišljam sebe na filmskom setu nekog naučno-fantastičnog filma.

Koji stil u šminkanju ti je omiljeni?

Iako je “regularno” šminkanje vrlo zanimljivo i omogućava devojkama da izgledaju najbolje što mogu, ja više volim maskiranje i body painting. Sama pomisao na maskenbal izaziva rađanje brojnih ideja koje što pre želim da pretvorim u dela. Mogućnost transformacije u razne oblike daje mi osećaj slobode. Upravo je to razlog zašto volim da se bavim time.

710 Wannabe Talenti: Nevena Životić

Više od umetnosti

Zbog čega si se prijavila za Wannabe Talente?

Volim Wannabe Magazine i iz tog razloga želim da baš vi budete oni koji će jednog dana moći da se pohvale da su uzeli moj prvi intervju. (smeh) Smatram da je pojavljivanje u Wannabe Magazine-u izuzetna prilika za mlade koji žele da pokažu svoj talenat. Nadam se da će moj talenat biti zapažen.

Šta voliš da čitaš na Wannabe-u? Imaš li omiljenog autora ili rubriku?

Dugo pratim sadržaj Wannabe Magazine-a i inspiraciju često nalazim u vašim rubrikama. Sadržaj vašeg magazina je zanimljiv, informativan i poučan. Najdraže su mi rubrike Moda i Umetnost u okviru kojih posebno volim Street style i Modne blogerke.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice