Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

WannabeLand: Priče o ljubavi

WannabeLand: Priče o ljubavi

Dok Teodor čeka pred vratima dvorca da se konačno sretne sa princezom Frejom, mi ćemo krenuti u poslednju pripovedačevu avanturu, prateći tragove koji su ostali da svedoče o sudbinama onih koji su iskreno voleli i bili iskreno voljeni, o blagoslovima i prokletstvima njihovih osećanja koja su im menjala živote.

Mnogo pre nego što je WannabeLand stvoren, ceo svet je bio jedno ogromno carstvo u rukama dva kralja, Sunca i Meseca. Obojica su jednako vladali carstvom, ali su jedan drugom bili najveći protivnici i rivali. Jedan je imao sina, zvao se Dan, a drugi je imao ćerku, zvala se Noć. Dan i Noć zavoleli su se strasno, uprkos neprijateljstvu između njihovih očeva, i želeli su da svoje živote prožive jedno pored drugog.

A Sunce i Mesec, koliko god da su bili protiv te ljubavi, ipak su znali da nema drugog izbora. Princu je bila potrebna princeza, isto koliko je i princezi bio potreban princ, a Dan i Noć bili su jedini princ i princeza na celom svetu. Njihove sudbine bile su određene samim njihovim položajem.

Jednom, Sunce i Mesec smislili su podmuklu igru i osudili svoju decu da zauvek budu jedno pored drugog, ali da nikada ne budu zajedno. I prokleše tad i ceo svet da dokle god postoji ljubav, neka postoje i prepreke koje će tu ljubav sputavati, i neka na kraju pobede samo oni najhrabriji i najiskreniji.

Od tada, igra dva kralja određivala je mnoge ljudske sudbine.

Jednom je jedan mladić poželeo da postane zmaj, kako bi mogao da odbrani svoju ljubav od ruke zla. Jednom, ljubav je pobedila, onda kada se mladić pretvorio u zmaja i sačuvao svoju voljenu pored sebe. Drugi put, ljubav je uništena, onda kada devojka nije imala dovoljno hrabrosti da podnese jednako vrednu žrtvu da bi njihova sreća bila potpuna. Njihove sudbine odredio je mali drhtaj straha koji je zatitrao u srcu devojke, u času kada je trebalo dokazati ljubav i pustiti je da živi. Izgubljeni u izmaglici sopstvenih osećanja, besciljno su lutali svetom, daleko jedno od drugog, sve dok nisu postali samo aveti sopstvenih savesti.

slika 116 WannabeLand: Priče o ljubavi

Njihovu ljubav uništio je mali drhtaj straha

Jednom je neki mladić poželeo devojku za koju je verovao da je nije dostojan. Jednom, ljubav je naizgled pobedila, onda kada je taj mladić odabrao da krene putem obmane i laži, kako bi za sebe ukrao bar neki njen osmeh, poljubac ili lepu reč. Drugi put, ljubav je uništena, onda kada je rana na savesti počela bolno da peče, a mladić nestao bez traga, jer nije imao hrabrosti da se suoči sa cenom svog sopstvenog izbora. Ali njegova sudbina je mogla biti sasvim drugačija, da je ta devojka za koju je verovao da ju je osvojio prevarom na vreme odala da nju njegove laži nikada nisu dotakle, već da ga je zavolela zbog malog drhtaja iskrenosti koji nije uspeo da sakrije od nje, zbog te iskrene želje koja je bila motiv da on učini bilo šta zarad njene ljubavi. Njihove nesretne sudbine odredile su njihove zajedničke greške.

Slika 224 WannabeLand: Priče o ljubavi

Njihovu ljubav uništili su njihove neiskrenosti i obmane

Jednom su starac i starica došli do kraja puta, do same ivice života, gde sve što je do tada postojalo propada i nestaje, sve osim ljubavi. Jednom je starac taj došao do kraja puta, još mu je samo dan života ostao. I on tada dade svoj poslednji dan života voljenoj, kako bi ona živela još jedan dan duže, i još jednom gledala ponovno rađanje sunca.  I drugi put je ljubav pobedila, jer kada je starac umro, ljubav je preživela u suznim očima njegove žene, i dok se slivala niz njeno ostarelo lice dokazala je da je ponekad jača i od smrti, da je čak i na ivici života moguće voleti svom preostalom snagom. Možda je on mogao ostati sa njom, da zajedno sačekaju trenutak kada će otići, možda bi tada njihova sreća trajala još jedan dan duže, ali odreći se sebe zbog osobe koju voliš i koja voli tebe je isto dokaz ljubavi, dovoljno jak da bar na dan promeni odnos života i smrti. I treći put je njihova ljubav pobedila, jer iako je i starica umrla, ljubav je ostala kao živo sećanje na njih, da kroz ovu priču svedoči da je barem jednom pobedila u podmukloj igri dva kralja.

Slika 325 WannabeLand: Priče o ljubavi

Njihova ljubav pobedila je i život i smrt

A kakva to sudbina čeka Teodora i Freju?

Prethodne delove “WannabeLand” bajke možete pročitati ovde.


Milan Jokić je nestašni dečak sa ozbiljnim životnim planovima. Piše i režira, čuva tuđe tajne i svađa se sa  Dunjom. Zna skoro sve o ženama, ali i dalje traga za onim jedinstvenim izdancima nežnijeg pola koji u sebi nose nešto više od proseka. Uvek je na sunčanoj strani ulice, ne veruje u smrt i siguran je da će živeti večno.

Editors choice