Cilj i misija WiTS jeste da otkrije i okupi žene iz svih visoko-tehnoloških grana poslovanja u Srbiji i regionu, bilo da su preduzetnice, suvlasnice tehnološki orijetnisanih preduzeća, zaposlene u takvim i freelanceri, te da im ponudi direktan pristup tržištima SAD i nekim na Bliskom istoku, na kojima je potražnja za rešenja i proizvode iz ovih oblasti u velikom porastu.

Suosnivači dogovaraju i osnivanje ogranka Girls in Tech pod pokroviteljstvom nove NVO, kao is a drugim srodnim organizacijama u region i svetu, kako bi što brže ostvarili mentorske i edukativne programe koji će pružiti adekvatnu podršku ženama koje su aktivne u tehnološkom sektoru, al ii onima koje se posle više godina odsustva vraćaju u taj sektor. Očekuje se da će do kraja godine međunarodna mreža ovakvih organizacija, kao i njihovi programi i direktan pristup eđunarodnim tržištima postati dostupni na srpskom tržištu devojkama i ženama u ITu i srodnim profesijama.

tech Women in Tech Serbia: Okupljanje ženskih lidera iz tehnoloških oblasti

"Naglašavamo da Women in Tech Serbia rado otvoriti vrata i predstavnicima (fizički) jačeg pola jer organizacija nije nastrojena ka tome da izdvaja žene, već da promoviše njihov uspešan rad i projekte, uz saradnju i podršku braće geekova"

Događaj na kojem će organizacija zvanično predstaviti svoj program i planove, odnosno osnivačko veče, biće održan u Beogradskom restoranu Caruso u petak, 13.09.13., uz podršku Erste Bank Srbija, Media centra Beograd i mnogih drugih sponzora i prijatelja. a na istom se očekuje i dobrodošlica i predstavljanje prvih članica i članova Women in Tech Serbia.

Editors choice