Putem internet sajtova poput Tumblr, Pinterest i Instagram, kafa je postala nešto više od napitka… Kafa je postala sveopšta fascinacija, strast, izraz hedonizma i najdraža navika ljudi. Ljudi pišu o njoj, fotografišu je, čine je delom svog identiteta. Kafa je zadobila i posebnu poziciju u samoj komunikaciji ljudi.

Svi mi planiramo “da idemo na kafu” sa nekim, bez obzira da li ćemo zaista poručiti kafu ili ne.

Dakle, ona se na neki lukav način uvukla u naše razgovore i planove, a čini se da niko nije sasvim siguran kako se to desilo, ali svi prihvataju.

Internet je prepun entuzijasta koji gaje posebnu vrstu ljubavi prema kafi… S obzirom na to da je tako kafa postala maltene kulturni i socijalni fenomen, nije ni čudo što je počela zaposedati našu pažnju na mnogo različitih načina, pa tako i na estetske. Dakle, sada se posebno vreme i pažnja pridaju eksperimentisanju sa toplim mlekom i penom kako bi se ljubiteljima kafe pružio potpuni ugođaj – njihov omiljeni napitak sa pričom – jednostavnim, često apstraktnim “crtežom” na vrhu naše šolje koji uvek obraduje.

caffe latte 2 Za ljubitelje kafe: Priče od pene i mleka caffe latte 1 Za ljubitelje kafe: Priče od pene i mleka

Možemo samo da pretpostavimo kakvu tehniku i brzinu zahteva crtanje po kafi, ali svakako čini naše iskustvo ispijanja kafe još posebnijim i zanimljivijim.

Ako ste ljubitelj kafe i imate profil na Instagramu, čisto sumnjamo da nemate makar jednu fotografiju omiljenog napitka koji vam je poslužen sa pričom od pene i mleka!

caffe latte 31 Za ljubitelje kafe: Priče od pene i mleka
Mina Pavlović

Editors choice