Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Za šta sve možete da okrivite PMS

Za šta sve možete da okrivite PMS

Ako vaše telo reaguje kao kod većine žena, čak i pre nego što dođu “oni dani” u mesecu, vaš menstrualni ciklus voli da se ispoljava na najrazličitije načine – preko fizičkih do najneobičnijih mentalnih simptoma. Naravno, ne možete za svaku i najmanju nervozu okriviti PMS, ali evo koje simptome definitivno možete svaliti na predmenstrualni period.

pms Za šta sve možete da okrivite PMS

Nespretniji ste nego obično

Brojni ginekolozi tvrde da u ovom periodu visok nivo estrogena dovodi do toga da jetra luči hormone koji izazivaju zadržavanje vode u telu, što utiče na mozak tako da se ne brine baš najbolje o vašoj ravnoteži.

Ne možete da živite bez čipsa i sladoleda

pms3 Za šta sve možete da okrivite PMS

Iako se uvek trudite da se hranite zdravo, tokom PMS-a odjednom ne možete da se setite vaših motiva za to. Prosto, džank fud iznenadno postaje previše primamljiv, toliko da dovodi u pitanje sve vaše prethodne odluke o ishrani. Kada uđete u ove faze morate se setiti da je to samo posledica trenutnog stanja vašeg tela, i morate ga pobediti.

Nesanica

Dan pre menstruacije, nivo estrogena je niži, što može izazvati nagle napade toplote i nervozu. Ovo je direktno povezano sa nemirnim i neprospavanim noćima.

Iznenada depresija

Iako nemate dijagnostifikovanu depresiju, tokom PMS-a se možete osećati kao da odjednom ništa ne izgleda dobro i ne možete da se obradujete ni zbog čega. Uzrok ovome su nagle fluktuacije estrogena u ovom periodu, koje izazivaju izražene promene raspoloženja.

Bol je izraženija

Iako naučnici nemaju adekvatno objašnjenje za ovo, smatra se da su receptori za bol osetljiviji u nedelji pre i tokom menstruacije, pa je preporučljivo izbeći ovaj period ako želite da, na primer, odete na depilaciju.

Dekoncentrisani ste

pms 1 Za šta sve možete da okrivite PMS

Fokusiranje na poslovne obaveze odjednom postaje daleko teže nego obično. Ovo se dešava jer ciklus remeti rad vaših neurotransmitera, i vaša pažnja postaje kratkotrajna i rasuta na različite stvari. U ovom periodu, pokušajte da otklonite sve distrakcije dok radite. Isključite muziku i pokušajte da se nekako isključite i iz uobičajene kancelarijske “graje”.

Jasna Stanić

 

 

Editors choice