Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

U susret avanturi: Zašto je život punim plućima sinonim za sreću? (BLOG)

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Zakoni ljubavi: Prijatelji, porodica koju biramo

Zakoni ljubavi: Prijatelji, porodica koju biramo

Ezoterička saznanja kažu da sami biramo svoje roditelje, koji su takođe sami izabrali svoje i tako se rađamo u porodici koja ima one elemente koji su nam potrebni da sastavimo svoju životnu slagalicu. U prošlom životu možda smo bili duhovni učitelj svojoj ovozemaljskoj majci, a sada smo u poziciji da celog života razrešavamo težak i napet odnos sa njom, jer imamo nešto da naučimo. A lekcija je obostrana. Što ne znači da će taj odnos ikada postati mnogo bolji, da ćemo od majke dobiti ljubav, podršku i razumevanje onako kako čeznemo, što takođe ne znači da lekcija nije savladana. U ovom životu nema srećnih krajeva, zato što stalno igramo na produžetke. A da bismo dali sve od sebe u igri koju smo odabrali, moramo da zaboravimo da smo uopšte imali ikakav izbor. Zato je koncept ponovnog rađanja i biranja duša koje će nam biti saradnici u aktuelnom životu teško prihvatiti. Ne možemo da ga osvestimo i prihvatamo ga kao ideju koja za nas ima smisla i u kojoj nalazimo istinu, ili ga ne prihvatamo. Konceptu je svejedno. Mi obavljamo svoj zadatak. Biramo svoju porodicu i odigravamo sve moguće zaplete i rasplete koji se kreiraju.

170 Zakoni ljubavi: Prijatelji, porodica koju biramo

Kao odraz izbora koje smo napravili na višim nivoima i kojih nismo svesni, u ovozemaljskom životu, u realnom vremenu, svesno srećemo i biramo svoje prijatelje i partnere. Oni su tu da nas podsete. Da nam pomognu da duboko u sebi pronađemo i zadržimo osećaj da je naš suštinski izbor ljubav, podrška, zajedništvo i srodnost.

Naša porodica i prijatelji, oni su naše srodne duše. Delili smo sa njima mnoga otelovljenja, životne scenarije i zadatke.

Ako nam je teško da poverujemo u to kad se radi o roditeljima, braći i sestrama, onda nam prijatelji omogućavaju da tu pomisao prihvatimo sa lakoćom.

Oni su izbor koji pravimo svesno, otvorenog srca, otvorenih očiju, budni i prisutni. U njima nešto prepoznamo i zavolimo ih zauvek. Po tome znamo da su nam srodne duše. Ne prestajemo da ih volimo, čak i kad smo godinama daleko od njih, ni u lošim periodima, sukobima, izdajama i povređivanjima. Prijateljstvo je istinska snaga ljubavi, koja prelazi preko svega i nastavlja dalje, prekaljena iskustvom.

Kad sa svojim roditeljima, braćom i sestrama imamo odnos pun ljubavi, podrške i privrženosti, najviša ocena koju dodeljumo tom odnosu glasi oni su moji najbolji prijatelji. Užasno je teško izgubiti roditelja, još je teži gubitak ako nam je roditelj bio najbolji prijatelj, tada prolazimo kroz osećaj potpune dezorijentacije i prepuštenosti sebi. Zato imamo druge najbolje prijatelje, koje smo pronašli da nam budu saputnici za života i ne računamo da ćemo ostati bez njih. A ako se to ipak dogodi, lakše ćemo prihvatiti gubitak ako pronađemo istinu u konceptu da je to deo dogovora, onog koga se ne sećamo.

Kad dugogodišnji partneri govore o svojoj bliskosti, vrednovaće je na predvidiv način – govoriće o tome kako su se srodili, kako su jedno drugom najbolji prijatelji i podrška u teškim trenucima.

Prijateljstvo je najviši nivo ljubavi među srodnim dušama. Srodne duše su naša zemaljska porodica. Naši prijatelji su vitalan deo naše porodice.

Izvor fotografija: najboljamamanasvetu.com, lepotaizdravlje.rs

Aleksina Đorđević

Editors choice