Iako su neka pravila nege i šminkanja poznata i primenjivana od pamtiveka, mnoga od njih su zastarela i više nisu relevantna.

Toliko je noviteta u svetu dekorativne kozmetike da je lako nekome ko ne prati beauty trendove da se zagubi u moru informacija.

Neka pravila i dalje važe, ali neka slobodno smete i da prekršite!

Odabir boja u skladu sa hladnim ili toplim podtonom

Kakav je vaš ten? Da li je vaša koža bleda ili imate tamniji ten? Da li je vaš podton kože crven ili žućkast? U skladu sa tim morate odabrati podlogu i korektor kako biste uspešno prikrili, a ne dodatno naglasili nedostatke.

Smete čupati dlake i iznad obrva

Staro pravilo je da se čupaju dlake ispod obrva, ali ono iznad se ne dira! Međutim ukoliko vam kvare oblik dlake koje štrče, naravno da ih smete iščupati, pobogu. Do savršenog oblika nakon čupanja, dođite njihovim popunjavanjem olovkom ili senkom za obrve.

embedded wear false lashes during the day Zapovesti lepote: obrve, pakovanja i bubuljice

Pakovanje na korenu kose

Majke su nam uvek govorile, regenerator samo na krajeve! Međutim, opustite se, sada postoji toliko proizvoda koje možete i trebalo bi, da stavljate od korena kose. Biće lepršava i hidrirana, a neće se brzo mastiti kao što je mama govorila.

Ne cedite bubuljice

Ok, ne bi trebalo da kopate svoje lice i pravite ožiljke. Ali nekada prosto bubuljica ne može proći nikako drugačije. Vi najbolje poznajete svoje telo i ukoliko znate da morate to da uradite, uradite!

Kreme protiv bora

Ne morate trčati kod dermatologa oko svake kremice koju želite da kupite. Ako imate bore, isprobajte neke od proizvoda iz drogerije, vidite šta vam odgovara. Koža može upiti toliko mali procenat kog god sastojka iz kreme, da skoro da i nije važno koji “magični sastojak” krema koju koristite sadrži.


Lenka Gatić

Editors choice