Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Zašto bi trebalo da jedete organsku hranu?

Zašto bi trebalo da jedete organsku hranu?

Logično je da ćemo kada smo gladni uzeti ono što nam je prvo na dohvat ruke.  Međutim, čak i u ovakvim situacijama neophodno je razmišljati o svom zdravlju generalno. Zbog toga vam izlistavamo koje su to namirnice zdrave i koje će vam sačuvati organizam.

Mleko

Zašto mleko? Neorgansko mleko često sadrži pesticide i hormone. Organsko mleko, kao organska govedina, sadrži 68% procenata više omega-3 masnih kiselina. Plus, sadrži više vitamina E i beta-karotena, naročito kada je trava deo kravine ishrane, a ne zrnevlje.

Bobice

Zašto bobice? One mogu da apsorbuju visok nivo pesticida zbog svoje mekane kože. U nedavnim studijama, 86% uzoraka jagoda sadrži ostatak pesticida. Druga istraživanja pokazuju organske varijetete koji imaju 9% viši nivo anti-oksidanata.

Pročitaj i tekst – Wannabe Fit: Zgodno je znati – kako deluju antioksidanti?

23 Zašto bi trebalo da jedete organsku hranu?

Bobice

Celer

Zašto celer? Povrće koje sadrži visok nivo vode, kao što su celer i krastavac, apsorbuje hemikalije iz zemljišta, takođe kroz svoju tanku kožu. Nedavna studija pokazuje da 46% celera sadrži ostatke pesticida.

Breskve

Zašto breskve? Breskve i drugo voće koje ima tanku kožu, kao što su šljive i i kajsije, nemaju zaštitni sloj koji bi ih sačuvao od štetnih hemikalija. Pa zato upijaju stvari koje ne bi trebalo – kada je operete nećete puno postići, nažalost.

Krompir

Zašto krompir? Skromni krompir i drugo korensko povrće apsorbuje gljivice i pesticide iz zemlje. Studije pokazuju da 40% neorganskog krompira sadrži pesticide ali i da neke organske varijante imaju pesticide u tragovima.

Jabuke

Zašto jabuke? Organske su zdravije, kažu studije. Pronađeno je da voće i povrće koje je gajeno bez veštačkih đubriva sadrži više vitamina C. Poljska studija iz 2007. godine je pronašla da organske jabuke purée imaju više fenola, flavonoida i vitamina C u poređenju sa neorganskim.

jabuke Zašto bi trebalo da jedete organsku hranu?

Jabuke

Zeleno povrće

Zašto zeleno povrće? Kelj i drugi zeleniš, kao što je spanać, tretiraju se pesticidima i kojekakvim sprejevima kako bi im se zadržala svežina. Kupite organsko ili gajite svoje, čisto da biste izbegli hemikalije.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice