Živimo ubrzano, uz mnogo stresa, a previše sedenja. Naše telo, predviđeno za fizički rad i kretanje, konstantno se nalazi u položajima koji mu nisu prirodni, a dugim stagniranjem u jednoj pozi tokom rada, deformišemo telo, usporavamo krvotok i metabolizam, što vodi pogoršanju opšteg zdravstvenog stanja.

Pored stresa koji dolazi spolja, i negativni hemijski procesi  unutar organizma odražavaju se na njegovo povećanje.

Stoga, iako masažu posmatramo kao neki luksuzni tretman, s obzirom na naš način života, neophodno je da je s vremena na vreme priuštimo organizmu.

massage Zašto je masaža potreba, a ne luksuz

Masaža pobeđuje stres, anksioznost i depresiju. Vaše telo na stres odgovara podizanjem nivoa hormona stresa, što povećava njegov intenzitet. Slično je i sa anksioznošću i depresijom. Stoga je, prema brojnim istraživanjima telu važno fizički poslati signal umirenja. Masaža je najsnažnija alatka za slanje ovakvih poruka.

Brojne studije su pokazale da nesanica nestaje ako se podvrgnete masaži na makar 30 minuta nedeljno.

Masaža na dole je provereni mehanizam otklanjanja bola u kičmi, koji izazivamo svakodnevnim naginjanjem nad radni sto. Uz malo veštine, u ovome vam može pomoći i neki prijatelj i član porodice, tako da nije neophodno redovno odlaziti na skupe tretmane.

masaza Zašto je masaža potreba, a ne luksuz

Bolovi u kolenima i kasnije reumatske deformacije kostiju mogu se lako sprečiti adekvatnom prevencijom, u vidu redovne masaže.

Nervi na kičmi takođe stradaju od stalnog sedenja, a mnogima se može javiti i neprijatan i dugotrajan problem išijasa. Kako biste predupredili nastanak ovih neprijatnosti i opustili nerve, neophodno je da se s vremena na vreme podvrgnete kvalitetnoj masaži.

Jasna Stanić

 

Editors choice