Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Zašto je ples dobar za vezu

Zašto je ples dobar za vezu

Kada je dvoje u vezi, gotovo da su plesni partneri. Oboje igraju svoju ulogu kako bi održali one koje su im date i prate tempo. Međutim, nije samo poređenje s plesom ono što će obogatiti vašu vezu i stvoriti dublju konekciju, nego se sam ples pokazao kao izuzetno dobar za očuvanje veze.

Evo, navodimo nekoliko fantastičnih stvari koje možete da izvučete iz plesanja zajedno:

Zbližavanje   

Parovi koji uživaju u bilo kakvim aktivnostima koje podrazumevaju dosta napora, koji zajedno ulažu, mnogo se lakše zbližavaju od običnih parova. Kao rezultat toga, krećete da komunicirate jedno sa drugim više i možda pronađete neku crtu zbližavanja koja vas je povezala još na početku veze.

slika13 Zašto je ples dobar za vezu

Oživite bliskost

Bolje razumevanje

Parovi koji se zajedno bave plesom, razumeju jedno drugo mnogo bolje nego što bi inače. Ples podrazumeva koordinaciju, a za to je potrebno postojanje uzajamnog razumevanja. Kako polako počnete da razumevate partnerove pokrete, i sami počinjete da ustanovljavate slične i komunicirate sada – ne na verbalan način, nego na taj koji je daleko iznad govora – a to je nešto što većina zaljubljenih parova baš i ne uspeva. Stoga, u prednosti ste.

Saradnja

Kada partneri počnu da plešu zajedno, oni nauče i da sarađuju, da iskoriste svoje suprotne kvalitete kako bi dostigli zajednički cilj i verovali jedno drugom. Partneri počnu da sarađuju mnogo više, te se gubi ego-momenat iz cele priče. Partneri, takođe, uče da se oslone jedno na drugo i da u ovom drugom pronalaze malene znake koji će im nagovestiti šta dalje da rade. Ovako se razvija poverenje.

Pozitivna promena u komunikaciji

Kada uzimate časove plesa, razvijate se zajedno kao par. Ples podstiče neverbalnu komunikaciju i uči vas vrlinama kao što su strpljenje, razumevanje i čini da postanete svesni znakova koje vam šalje partner. Harmonija postignuta na plesnom podijumu je veština koja se kasnije reflektuje pozitivno i na vašu vezu, što dalje podstiče bolju komunikaciju.

Vraćanje strasti

Različite plesne forme, kao što su salsa i tango, poznati su po tome što su veoma zavodljivi. Kada jednom počnete da uživate u taktovima ovih igara, potpuno vas obuzme strast prema partneru. I te varnice koje počnu da lete na plesnom podijumu se dalje prebacuju i u vezu. Sreća i strast koju osetite prema partneru na podijumu će zapaliti vašu monotonu vezu i vratiti hemiju koja je nedostajala!

Na kraju, zajednički ples se svodi na to da stvorite jaku vezu i osećaj partnerstva. Koncept rada u harmoniji i kretanja ka nečemu što će vam obogatiti – ne samo vezu, nego i vas same – predivan je. Poželećete da budete sjajni plesni, a i životni partneri i radićete na svom odnosu sve više.


Maja Luković je zaljubljena u lepu reč, teži srećnim i jedinstvenim trenucima. Beskrajno pozitivna i uporna.

Editors choice