Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Zašto se žene grdno vređaju na najmanju pošalicu, a muškarce vole da podjebavaju?

Zašto se žene grdno vređaju na najmanju pošalicu, a muškarce vole da podjebavaju?

Pretpostavljam da si sate i sate provela ispred ogledala spremajući se za izlazak. Hm, pa kako i ne bi kada će tamo biti toliko dobrih frajera, a ako te sreća pogleda pojaviće se i on. U startu da ti kažem – glupa si. Treba da se središ zbog sebe, da staviš prokleto dobar parfem i da podigneš to samopouzdanje na zavidan nivo, a ne da na svaku “poješću sve kolačićeeeeee” ti prva zavrištiš. Pa zašto se dešava ono iz naslova? Nemaš, bre, samopouzdanja, gajiš komplekse, misliš da je svaka njegova pošalica zaista istinita, a muškarci k’o muškarci, sigurni u sebe pa se samo smeškaju dok tebi izlazi para iz ušiju. Okej, žena je osećajna, nije svaka pošalica za nju, ali prva počne, pa se onda ljuti. Nemoj tako, shvati zezanje baš kao takvo i bićeš mu i lepša i zrelija (iako su oni deca), ali prvenstveno – glavu gore, ne daj se!

Ali opet, zašto ga podjebavaš ako nisi spremna na revanš? Muškarac će ćutati i smeškati se na svaku tvoju foru dok mu ne dotakneš muškost (samo rečima, perverznjaci jedni, nisam mislila ni na šta drugo), jer je siguran u sebe. Ma koliko da je ružan, nizak ili nikakav u svakom smislu, imaće hrabrosti da priđe i najboljoj ribi (da se izrazim tako) u gradu.

Žena smatra da mu je veoma zanimljiva ako ga podjebava i za najmanju sitnicu, ako se trudi da bude duhovita (a ništa gore ako je enormno nenadarena za humor), time sebe uzdiže, misleći da njega spušta, a u stvari samo sebe zasmejava, dok on ćuti i odmerava njeno telo, grudi, usne, noge, zadnjicu. Zašto ga podjebavaš ako ćeš plakati kada on isto počne? Želiš da budeš bitna, da ti sluša glas, želiš da započneš komunikaciju, a gde ćeš bolje nego preko podjebavanja (njega, ne tebe – ljutice).

Žena je manje sigurnija u sebe nego muškarac. Nekada su povučene i stidljive, nekada ne znaju rečenicu da sastave. I sve im to ubija samopouzdanje, jer da ga imaju, ne bi se ljutile na najmanju pošalicu. Ma koliko vremena provela ispred ogledala, u sauni, teretani, na trčanju, žena nikada, ali nikada neće biti zadovoljna sobom.

Zato ih ubija svaka pošalica, svaki gram više, sve zbog onih što se najmanje nerviraju – muškaraca.

I tako si ti provela sate i sate ispred ogledala, došla kući bez dečka, misleći da su svi stoke i da te zezaju kako si se ugojila, mnogo si se ljutila, oni još više smejali, a ja ti sve vreme u tekstu pričam da ti fali samopouzdanja. Pronađi ga, popni se na štikle i tada im dopusti da te zezaju, a zezaj i ti njih, samo bez ljutnje, znaš kako kažu da istina boli, ti se napravi bar da se ne ljutiš.


Nevena Martinović je student prava, večiti borac za pravdu, veliki sanjar i još veća svađalica. Sebi svaki dan obećava da od sutra ide na dijetu. Voli Novi Sad, njegove ulice i tamo ide kada beži od sveta. Gijom Muso joj razvija vijuge, rimsko pravo ubija maštu. ”Trebalo bi uvek da živimo kao da ćemo sutra umreti. Nas ustvari ubija vreme za koje mislimo da imamo.” Elsa Triole

Editors choice