1/3

Zabavljaj se – imperativ je potrošačkog društva, jer je zabavu lako pronaći, a i zameniti drugom zabavom. Površna veza služi da se zabaviš. Da imaš nekog, a da nisi obavezna, upletena u emotivno klupko, da ne patiš ako izgubiš to što trenutno imaš, jer ćeš lako pronaći nekog novog sa kim će ti opet biti zabavno na isti način. Neobavezujuće, bez drame, bez zaklinjanja na vernost, bez ljubomore, bez… Pa, bez ljubavi.

Pokušaćeš, jer si moderna žena, jer si zauzeta postizanjem svojih ciljeva, jer ti je život ispunjen na mnogo načina i ne želiš da komplikuješ. Jer hoćeš da se opustiš i zabavljaš, da imaš dobar seks, jer je to zdravo za tvoju mentalnu stabilnost, kosu, kožu i ten, jer ne možeš sebi da dozvoliš da opet budeš povređena, jer je život kratak, a mladost još kraća, jer si realna i nećeš da se zanosiš. Da li si ti to odustala od ljubavi, draga?

cory bouthillette 169911 Zašto ti nije potrebna neobavezna veza

Zašto bi stvarno želela da budeš sa nekim koga ne želiš stvarno, u svakom trenutku? Čije prisustvo ti nije uteha i podrška, čiji bolovi te ne uznemiravaju, kome ne želiš da napraviš mesto u svom životu, zbog koga nisi spremna da promeniš sve, da odbaciš sve, da učiniš sve, da daš sve. Zbog koga ti ne treperi u stomaku, u čijem zagrljaju se ne osećaš kao da si najzad stigla kući, zbog koga se ne pitaš kako bi živela bez njega, zbog koga se ne kidaš, ne strahuješ, ne plačeš, ne uzdišeš, ne nadaš se, ne pronalaziš u sebi zaljubljenu šiparicu, ni velikodušnu ženu, ni divlju ženu, ni iskonsku vatru strasti, ni voće slasti koje izaziva zavisnost, čija bol nije tvoja i čija sreća nije tvoja mantra?

Editors choice