5 najčešćih mitova o kosi koje treba odmah da zaboraviš

Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Wannabe editorijal: NEON FEVER

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto vaša koža izgleda starije nego što jeste

Zašto vaša koža izgleda starije nego što jeste

Postoji mnogo razloga zbog kojih koža može izgubiti sjaj i izgledati starije nego što bi trebalo. Ovo su neki od glavnih i vezani su za loše životne navike. A loših navika se možete riješiti ako to zaista i želite.

Sunce i odlazak u solarijum

Svi znamo koliko je pretjerano izlaganje suncu štetno za kožu i da može dovesti do teških oboljenja. Ne govorimo ovdje da prestanete da odlazite na plažu, ali visok zaštitni faktor se podrazumijeva. Ukoliko iz nekog razloga morate da odete u solarijum (razmislite uvijek da li zaista morate) obavezno tražite da vam daju kremu za zaštitu kože. Zbog prekomijernog izlaganja suncu koža ubrzano stari, postaje grublja i gubi elastičnost.

Slika 13 Zašto vaša koža izgleda starije nego što jeste

Prije odlaska u solarijum dobro razmislite o dugoročnim posljedicama

Alkohol

Bore, gubitak elastičnosti, dehidratacija, crvenilo, prošireni kapilari, otečenost – sve ovo su posljedice prekomjernog konzumiranja alkohola. Nemojte da brinete, jer koja čašica vikendom neće dovesti do ovoga. Samo se držite pravila da je sve u redu kada je u granicama normale.

Pušenje

Da ne bismo pisali esej o tome koliko je pušenje štetno za vaše zdravlje u cjelini reći ćemo samo da pušači u tridesetim imaju bore istog tipa kao i nepušači u pedesetim. Takođe, koža nepušača nema zdravu boju pa često izgledaju “ispijeno”.

Zaboravljate da skinete šminku

Koža mora da diše, a noć je jedino doba dana kada se koža lica opušta i regeneriše. Kako će disati ako je na njoj nekoliko slojeva šminke? Ovo je beauty pravilo broj jedan – uvijek skinite šminku prije odlaska u krevet. Bez izgovora!

Slika 41 Zašto vaša koža izgleda starije nego što jeste

Prije odlaska u krevet obavezno skinite svu šminku

Beauty sleep

Treba li da spominjemo važnost spavanja za zdravlje kompletnog organizma? Spavanjem gradite imunitet, psihički i fizički se odmarate… Organizujte se tako da odlazite u krevet i da se budite otprilike u isto vrijeme. Obezbijedite sebi potrebnih šest do osam sati sna.

Slika 51 Zašto vaša koža izgleda starije nego što jeste

San je važan za ljepotu

Šminka

Stvar je jednostavna – što težu šminku koristite, pore će vam biti začepljenije i koža će teže da diše. Nosite šminku onda kada je to potrebno. Ako ostajete kod kuće, njegujte prirodan look ili ako je baš neophodno da se uljepšate, šminku svedite na minimum.

Previše kardio treninga

Ponavljamo, sve u granicama normale. Ako se fokusirate samo na kardio trening, brže ćete smršati, ali i šokirati svoju kožu. Ona tada počinje da visi i gubi na elastičnosti. Prije nego što počnete da trenirate konsultujte se sa instruktorom oko vježbi koje su najbolje za vaš tip tijela.


Kristina Pantelić je studentkinja novinarstva koja vjeruje u moć univerzuma i misli. Uživa u slatkišima, čaju, čitanju blogova i nikako joj ne ide pisanje o sebi u trećem licu.

Editors choice