Sinoć  u 22h svečano je zatvoren deveti Festival internacionalnog studentskog teatra. Nakon dodele nagrada organizatori i posetioci festivala zajedno su proslavili još jedan uspešno održan FIST u klubu Laika.

Idejni koncept ovogodišnjeg FIST-a bila je Gozba, a Festival se održao od 7. do 10. novembra na Fakultetu dramskih umetnosti i ugostio je pozorišne trupe iz Rumunije, Albanije, Holandije i Hrvatske.

Nagrada za najboljeg izvođača dodeljena je  Lien Baelde dok je nagrada publike pripala predstavi Another play without a title. Grande prix ovogodišnjeg FIST-a pripao je predstavi Family Album, a kao nagradu reditelji ove predstave,Hendrik Valter i Franciska Menge su dobili i dramski tekst studentkinje Fakulteta dramskih umetnosti Dijane Karanović, koji će u njihovoj režiji biti izveden u okviru desetog FIST-a.

IMG 9487 Zatvoren deveti Festival internacionalnog studentskog teatra

U toku četiri festivalska dana posetioci su uživali i u predavanjima i radionicama koje su održali Tomaš Žiška, Ivan Kralj i Alek Rikelme, a bila im je dostupna i izložba Supermarket u okviru koje je 25 mladih umetnika izložilo svoje likovne radove, fotografije i skulpture.

Pored glavnog, edukativnog i pratećeg programa FIST radio je i ove godine ponudio svoj zanimljiv i šarolik program koji su svi zaintresovani mogli da slušaju putem interneta.

Editors choice