Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Da, Yes, Oui, Sì! Usuđuješ li se da kažeš „Da“ i budeš ženstvena i strastvena u svakom trenutku? (Blog)

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

8 razloga zašto je broj 89 nova senzacija u beauty svetu

Ovo je tajni “trik” Tamare Dragičević za gušću i jaču kosu kakvu svi želimo!

Zatvorena Beogradska nedelja dizajna

Zatvorena Beogradska nedelja dizajna

“Grand prix powered by Banca Intesa” osme Beogradske nedelje dizajna pripao je britanskom studiju “Troika”, odnosno njegovom predstavniku Sebastienu Noelu (Sébastien Noël). Svečana dodela nagrada je upriličena u restoranu “Dijagonala”. Nastup Sebastiena Noela na trodnevnoj edukativnoj BDW konferenciji, koja je ove godine pratila temu inovacije, ocenjen je kao najavangardniji među predavanjima preko 30 svetski poznatih zvezda iz oblasti marketinga, arhitekture, brendinga, dizajna, mode, novih medija, filma, preduzetništva i kulture.

“Troika” je studio sa sedištem u Londonu koji su osnovali Eva Ruki (Eva Rucki), Koni Frejer (Conny Freyer) i Sebastien Noel. Poznati su po eksperimentalnom radu i projektima koji imaju interdisciplinarni pristup i kombinuju skulpturu, arhitekturu i savremene instalacije. “Troika” je izabrana da osmisli tri umetničke instalacije za britanski paviljon na Svetskom sajmu u Šangaju 2010. godine. Njihov rad istražuje ukrštanje racionalnog razmišljanja, posmatranja i promenljive prirode stvarnosti i ljudskog iskustva.
Sebastien Noel je posetioce ovogodišnje konferencije proveo kroz jedinstveni pristup u radu studija i predstavio brojne radove.

“Beogradska nedelje dizajna je ispunila sva obećanja. Inspirativan niz predavača je istovremeno pratio izvanredni osećaj gostoprimstva”, izjavio je Noel.

BDW 080613 9816 Zatvorena Beogradska nedelja dizajna

Zatvorena Beogradska nedelja dizajna

Poslednjeg dana BDW konferencije predstavili su se dizajner “Fiata 500 L” Virgilio Fernandez (Virgilio Fernàndez); čuveni francuski dizajner Kristof Pije (Christophe Pillet); norveški dizajner Torbjorn Andersen (Torbjorn Anderssen); švajcarska zvezda u usponu Adrijen Rovero (Adrien Rovero); slovenački arhitektonski studio “Dekleva Gregorič” i četiri predstavnika profesionalnog kluba za vodeće evropske dizajn i komunikacijske studije i agencije, Evropski dizajn lideri. Predavanja članova ovog kluba o grafičkom dizajnu na BDW konferenciji bila su samo uvod u večernju senzaciju – svečanu dodelu Evropskih nagrada za dizajn (EDA) koja je upriličena u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Zahvaljujući naporima TOS-a i Beogradske nedelje dizajna, posetioci iz celog sveta su imali priliku da prvi put u Beogradu upoznaju najostvarenije evropske kreatore u polju dizajna i komunikacija u 2012. godini. Titula agencije godine je pripala nemačkom studiju “Jager & Jager”, dok je holandski studio “Dumbar” osvojio nagradu za najbolji identitet kampanje koju su radili za holandsku organizaciju koja pruža pomoć obolelima od Alchajmerove bolesti.

Editors choice