Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

Zašto je odluka da životu uvek kažeš “Da” najbolja odluka koju možeš da doneseš? (BLOG)

Prolećna styling formula: Hrabri printovi i jarke boje

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Definicija sreće: Kako da zasijaš svojim unutrašnjim sjajem?

Ponosna na svoju jedinstvenost: Da li znaš koji je tvoj faktor?

Misliš da je chic fashion business look nedostižan? Razmisli još jednom!

Wannabe editorijal: The Land of Melancholy

Nova prolećna H&M kolekcija je stigla i ovih 5 komada su apsolutni must have

Zauvek u srcu: Borivoje Bora Todorović

Zauvek u srcu: Borivoje Bora Todorović

Bora Todorović (5.11.1930 – 7.7.2014), bio je jedan od najpoznatijih srpskih glumaca, brat glumice Mire Stupice i otac glumca Srđana Žike Todorovića i glumice Dane Todorović.

Napustio je Mašinski fakultet u Beogradu, kako bi upisao Pozorišnu akademiju, koju je i završio 1956, u klasi profesora Joza Laurenčića.

odlazak legende preminuo je srpski glumac bora todorovic 504x335 20140727 20140707100636 48fdab7cce4804eba2259c74cedbabc9 Zauvek u srcu: Borivoje Bora Todorović

Njegov prvi angažman bio je u Beogradskom dramskom pozorištu, ali je sa sestrom i njenim tadašnjim suprugom Bojanom Stupicom, ubrzo otišao u Zagreb i četiri godine radio na sceni Hrvatskog narodnog kazališta.

Kada se vratio, igrao je u Ateljeu 212, u kome se najduže i zadržao. Večno će ostati upamćen po ulogama u predstavama “Arsenik i stare čipke”, “Sprovod”, “Razvojni put Bore Šnajdera”, “Kape dole”, “Druga vrata levo”, “Mrak i šuma gusta” i ostalima.

Njegove uloge u filmovima i serijama su legendarne, a replike likova koje je igrao i danas se citiraju. Pamtićemo ga po ulogama u filmu “Maratonci trče počasni krug”, “Profesionalac”, “Dom za vešanje” i “Balkan ekspresu”.

Osvojio je brojne nagrade poput nagrade Ćuran, Zoranov brk, Pavle Vujisić i Sterijine nagrade, ali i Gran pri u Kanu za ulogu u filmu “Profesionalac”.

bora todorovic2 youtube 1404720695 Zauvek u srcu: Borivoje Bora Todorović

Borivoje se prošle godine oprostio od glume, u svojoj 83. godini, a nedavno je postao i deda. Operisao je slepo crevo pre nekog vremena, ali mu je tokom oporavka pozlilo, nakon čega mu je konstatovan moždani udar. Pao je u komu iz koje se, na žalost svih nas, nije probudio.

Sahrana će biti u četvrtak, 10. jula u 16h na Novom groblju u Beogradu, a na komemoraciji koja je u Ateljeu 212 istog dana u 13h, govoriće Jelisaveta Seka Sablić, Voja Brajović, Vlastimir Đuza Stoiljković, Mira Banjac, Dejan Mijač, Branka Petrić, Milena Dravić i Ivana Dimić.

Lenka Gatić

Editors choice