Nedeljni horoskop: 17.mart – 23.mart

Za više od trenutka: Vikend rituali koje treba da usvojiš, kako bi ti nedelja bila manje stresna

Wannabe Fit: DETOX smoothie (VIDEO)

Spremna za proleće: Kako da sprovedeš sedmodnevni detoks tela

Kako da rešiš problem otečenih kapaka i podočnjaka?

Verovala ili ne: 5 jutarnjih navika zbog kojih dobijaš na težini

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ove stvari ti niko nije rekao o zaljubljivanju u najboljeg druga

Zašto je zdravo laneno seme i kako ga koristiti?

Makeup trendovi za 2017. koje definitivno treba da probaš

Zdravlje na usta ulazi!

Zdravlje na usta ulazi!

Svi znamo da je voće zdravo, puno vitamina i da nam pomaže u sprečavanju, ali i lečenju, različitih, opakih bolesti poput raka ili srčanih smetnji. Uostalom, voće svakako bolje i zvuči i izgleda i ima bolji ukus od povrća (bljakfuj)! Pogledajte koje su to najzdravije voćke na svetu!

Višnje

Ono što višnje mogu da urade za vas, nijedna druga voćka ne može! Pune su vitamina C, vlakana i gvožđa i odlični su antioksidanti. Povećavaju ukupnu fizičku dobrobit pa se zato posebno preporučuju sportistima. Pomažu u otklanjanu bolova.

Kajsije

Ovo slatko voće sadrži sve vitamine koji su telu potrebni – A, B, C, beta-karoten i visok procenat antioksidanata. Pomoću kajsija se borite protiv raka i raznih virusa i bolesti, a takođe su dobre i za vitalne organe. Da li ste znali da su kajsije i odličan afrodizijak?

Ribizle

Ribizle su čudo! U sebi sadrže kalijum, kalcijum, gvožđe, mangan, fosfor, vitamine C, B6 i B5. Bore se protiv raka, srčanih i kožnih bolesti. Bukvalno prave zaštitni oklop oko vas! Ubrzavaju metabolizam, pa, osim što ćete biti zdravi, izgubićete i na težini.

slika 153 Zdravlje na usta ulazi!

Uživajte u voćnoj salati i znajte da ste uradili nešto dobro za svoj organizam

Orasi

Orasi sadrže veliki procenat antioksidanata, vlakana i proteina i odlična su zaštita za debelo crevo. Pomažu protiv dijabetesa i anemije, a zbog Omega-3, štite i vaše srce. Orasi imaju nizak glikemijski indeks, tako da ne brinite, nećete se ugojiti konzumirajući ih. Najbolji su kada se jedu sirovi.

Limun

Na prvom mestu, veličanstveni limun! Ova kisela voćka omogućava dezinfekciju celog organizma, počevši od usne duplje i zuba, preko jednjaka i želuca do debelog creva. Čisti krv. Sadrži vitamin C i B i mnoštvo vlakana. Sprečava rak. Najjače je antibakterijsko i antiseptičko sredstvo koje postoji! Recite zbogom zatvoru, lošem varenju, kožnim bolestima i povišenom pritisku!

Izvori fotografija: mudremisli.com, healthyfruit.rs


Ivana Tomić – za sada je još uvek novinarka u pokušaju, ali bi volela da jednog dana ima uspešnu karijeru. Od kada je postala tetka, šali se da je postala i mudrija. Voli da provodi vreme sa svojom porodicom i kućnim ljubimcima, obožava “Mrak“ film, višnje i Džonija Depa, a posebno uživa da “šeta“ po živcima svojoj najboljoj drugarici Nedi.

Editors choice